Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Η Νορβηγία στηρίζει το Πολυδύναμο Κέντρο και τη συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, δήλωσε ο Πρέσβης της Νορβηγίας
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/02/2020 20:15Η Νορβηγία θα συνεχίσει να στηρίζει το Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας και να ενισχύει με διαφόρους τρόπους, την καθιερωμένη, διαχρονική, στενή συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, μέσω των ταμείων EEA & Norway Grants, διαβεβαίωσε ο Πρέσβης της Νορβηγίας, Frode Overland Andersen, το Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο κ. Γιωρκάτζης και ο κ. Andersen μεταξύ άλλων, συζήτησαν τη συνεργασία τους και την έναρξη της υλοποίησης του πολύ σημαντικού έργου «Solidarity Network Nicosia In Action NicInAct», το οποίο θα υλοποιήσει το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, με πλήρη χρηματοδότη από τα Νορβηγικά Ταμεία.

Το έργο είναι ένα από τα προεπιλεγμένα έργα, που θα χρηματοδοτηθούν την περίοδο 2014-2021 από τον εν λόγω χρηματοδοτικό μηχανισμό.

«Είναι εξαιρετικής σημασίας για εμάς η επιτυχημένη υλοποίηση του Κέντρου, καθώς μας ενδιαφέρει η προώθηση της κοινωνικής ένταξης ή επανένταξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Εμπιστευόμαστε τη λειτουργία του σε ένα οργανισμό, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί επιτυχώς στο παρελθόν και ανυπομονούμε να συνεργασθούμε με την ίδια επιτυχία στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Andersen.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη της Νορβηγίας και τον διαβεβαίωσε ότι η διατήρηση της συνεργασίας, καθώς και η επιτυχής υλοποίηση του έργου είναι κοινός στόχος.

Το «Solidarity Network» θα λειτουργεί ως «One Stop Shop» συμβουλευτικών υπηρεσιών και θα παρέχει καινοτόμες και διευρυμένες συμβουλεύτηκες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα, για πρώτη φορά, θα συγκεντρωθούν όλες οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λευκωσίας και των ΜΚΟ, που εδρεύουν στη Λευκωσία, με στόχο την ολιστική προσέγγιση και εξυπηρέτηση των δικαιούχων.
 
Ο χώρος θα είναι ανοικτός και διαθέσιμος, για αξιοποίηση από την κοινωνία των πολιτών.
(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΓΧΡ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C