Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Συνομίλησε με Λουτ ο Πρόεδρος, έρχεται Κύπρο αρχές Σεπτεμβρίου για διαβουλεύσεις, συμφώνησαν ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η προεργασία για να φτάσουμε σε επανέναρξη διαπραγματεύσεων     CNA   Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου - Γαλλίας SAREX “CYFRA – 04/19”     CNA   Πρεσβεία Ρωσίας: Η Ρωσική Εκκλησία σέβεται το αυτοκέφαλο και τη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Κύπρου σε όλο το νησί     CNA   Διεργασίες για διευθέτηση επαφών ΥΠΕΞ σε Ν. Υόρκη      CNA   Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο τον Ιούλιο      CNA   Κομισιόν: Το ΗΒ θα είναι οικονομικά ο μεγάλος χαμένος ενός brexit χωρίς συμφωνία αποχώρησης      CNA   Ξεκίνησαν οι τεχνικοί έλεγχοι στις σχολικές μονάδες, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας      CNA   

Φωτογραφία Αρχείου

Στοχευμένες δράσεις της VTT Vasiliko για τη βιώσιμη ανάπτυξη, με την εκστρατεία «Step Zero»
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/07/2019 10:22


Τη στοχευμένη και δυναμική εκστρατεία «Step Zero» για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη πραγματοποίησε η VTT Vasiliko Ltd (VTTV), ιδιοκτήτρια εταιρεία τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό.
 
Η εκστρατεία «Step Zero» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και διήρκεσε έξι μήνες, και ήταν επικεντρωμένη στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
 
Τα αποτελέσματα της εκστρατείας παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της ετήσιας ημερίδας «Ασφάλειας, Υγείας και Περιβάλλοντος» που διοργάνωσε πρόσφατα η VTTV. Ως πέντε βασικοί στόχοι της εκστρατείας τέθηκαν η αποδοτικότερη κατανάλωση ενέργειας, η μείωση των υλικών μίας χρήσης, η μείωση κατανάλωσης χαρτιού, ο διαχωρισμός ανακυκλώσιμων υλικών και η προώθηση ενός πιο υγιούς τρόπου ζωής.
 
Για την επίτευξη των στόχων αυτών, αναπτύχθηκαν στοχευμένες δράσεις και υιοθετήθηκαν συγκεκριμένες πρακτικές, με τη συμμετοχή του προσωπικού της εταιρείας. Οι δράσεις αυτές αφορούσαν την αποδοτικότερη κατανάλωση ενέργειας, τη μείωση υλικών μίας χρήσης, τη μείωση κατανάλωσης χαρτιού, τον διαχωρισμό αποβλήτων, και τον υγιή τρόπο ζωής.
 
Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTTV Γιώργος Παπαναστασίου είπε ότι «η VTTI, μητρική εταιρεία της VTTV, έχει θέσει τη βιωσιμότητα ως παγκόσμιο σκοπό σε όλες τις δραστηριότητές της, σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών».
 
«Η εκστρατεία Step Zero έχει θέσει γερά θεμέλια, αποτελώντας αποφασιστικό βήμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας. Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση, με περισσότερες δράσεις και υπεύθυνες πρακτικές, αναβαθμίζοντας συνεχώς τις υποδομές μας και καλλιεργώντας οικολογική συνείδηση, εντός και εκτός της εταιρείας», πρόσθεσε.
 

 
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 
(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:19/08/2019
Όγκος:149.725,35
CSE:69.670  -0.780%
FTSE/CySE:41.840  -0.690%
Λευκωσία35°C
Λάρνακα32°C