Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Συμφωνήθηκε η διαδικασία στα αεροδρόμια για εντοπισμό και αντιμετώπιση περιστατικών κοροναϊου, σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες διαβεβαιώνει ο Υγείας     CNA   Δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη καταγγελίας για ποδόσφαιρο, λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, βλέπει την Τρίτη το κλιμάκο της ΟΥΕΦΑ     CNA   Προβλήματα από τροπολογίες στο νόμο παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, σύμφωνα με τον Σαββίδη     CNA   Θετικό για τα δημόσια οικονομικά αναμένεται να είναι το μέτρο για πρόωρη αφυπηρέτηση στο δημόσιο τομέα      CNA   «Αποχαιρετούμε έναν παλιό φίλο», δηλώνει ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός για το Brexit     CNA   Αλλα δύο νεκρά φλαμίνγκο εντοπίστηκαν χθες στην αλυκή Λάρνακας     CNA   

φωτογραφία αρχείου

Προς υλοποίηση πλάνο για τη διαχείριση αποβλήτων στις ορεινές περιοχές της Κύπρου
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/01/2020 12:46


Συγκεκριμένες δράσεις για τη διαχείριση αποβλήτων στις ορεινές περιοχές της Κύπρου θα τεθούν σε εφαρμογή την αμέσως επόμενη περίοδο, με τη δημιουργία και δύο σταθμών μεταφόρτωσης αποβλήτων στη Λινού και στον Αγρό, όπως δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο συνάντησης με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών Κώστα Χαμπιαούρη, κ. Καδής είπε ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος έχει διαμορφώσει πολύ συγκεκριμένο πλάνο για τη διαχείριση των αποβλήτων στην ορεινή Κύπρο, έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια μέσα και από τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους κι αρχίζει μέσα στην αμέσως επόμενη περίοδο η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού. Η διαχείριση αυτή είπε, θα γίνεται στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Ανέφερε ακόμα ότι θα δημιουργηθούν σταθμοί μεταφόρτωσης αποβλήτων από τις ορεινές περιοχές προς τις μονάδες που λειτουργούν σε Λευκωσία και Λεμεσό. Όπως είπε, η μεταφορά των αποβλήτων εμπεριέχει και κόστος και περιβαλλοντική επιβάρυνση, επομένως οι διαδρομές θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό λιγότερες, άρα θα δημιουργηθούν σταθμοί, όπου θα γίνεται η συγκέντρωση και η μεταφόρτωση αποβλήτων σε μεγαλύτερα οχήματα για να περιοριστούν και οι διαδρομές και το περιβαλλοντικό κόστος. Οι σταθμοί αυτοί θα δημιουργηθούν στη Λινού και στον Αγρό.

Ο κ. Καδής ανέφερε ακόμα ότι κυρίαρχο ρόλο στη διαχείριση των αποβλήτων στις ορεινές περιοχές μπορεί να έχει η κομποστοποίηση, της οποίας το αποτέλεσμα μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα για ενίσχυση και των αγροτικών δραστηριοτήτων.

(ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΓΒΑ)


** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:24/01/2020
Όγκος:344.871,66
CSE:67.580  0.640%
FTSE/CySE:40.650  0.590%
Λευκωσία12°C
Λάρνακα13°C