Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Δ. Πέγειας: Στήριξη και εξυπηρέτηση ατόμων τρίτης ηλικίας για αντιμετώπιση του κορωνοϊού
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 19/03/2020 16:57


Τη στήριξη και εξυπηρέτηση ατόμων τρίτης ηλικίας και ευπαθών ομάδων ανακοινώνει ο Δήμος Πέγειας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ.Πέγειας, αρμόδιοι λειτουργοί του Δήμου Πέγειας θα βρίσκονται στη διάθεση των ατόμων τρίτης ηλικίας και των ευπαθών ομάδων, που χρειάζονται οποιαδήποτε βοήθεια και ειδικά με τις αγορές των απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης και τις προμήθειες αναγκαίων φαρμάκων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα άτομα αυτά μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 26621113, 26621244 από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 02:30 κατά τις εργάσιμες μέρες. 

Επίσης ο Δήμος Πέγειας αναφέρει πως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κύπρο και την ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς του Κράτους για περιορισμό της εμφάνισης της ασθένειας, παρακαλεί τους δημότες του που έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και παρουσιάζουν ή δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, να αποφύγουν την προσέλευση τους εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Επισημαίνει πως όλοι οι επιβάτες που έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό θα πρέπει να αυτοπαρακολουθούνται χωρίς περιορισμούς στη μετακίνηση και στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να παραμένουν στο σπίτι και να επικοινωνούν με το Κέντρο Κλήσεων 1420 αναφέροντας το πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό τους.

Καλεί για οποιαδήποτε βοήθεια να επικοινωνήσουν  με τα Γραφεία του Δήμου στο τηλ: 26621113.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Δ. Πέγειας απευθύνει επίσης έκκληση προς όλους τους δημότες, όπως τηρούν τις οδηγίες προσωπικής υγιεινής και λαμβάνουν προληπτικά μέτρα αυτοπροστασίας. Όσοι παρουσιάζουν συμπτωματολογία που παραπέμπει σε λοίμωξη του αναπνευστικού καλούνται όπως επικοινωνούν άμεσα με το Κέντρο Κλήσεων 1420.

Σημειώνεται ότι συνεχής ενημέρωση και επίσημη πληροφόρηση με οδηγίες για τον νέο κορωνοϊό αναρτώνται από το Υπουργείο Υγείας στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διεύθυνση www.pio.gov.cy/coronavirus , καταλήγει ο Δ. Πέγειας. 

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ) 

 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C