Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Οι καταδικαστέες ενέργειες της Τουρκίας δεν ευνοούν την επανέναρξη των συνομιλιών, είπε ο Πρόεδρος     CNA   Η Λευκωσία απορρίπτει την πρόταση Ακιντζί, θα σταλούν επιστολές προς Τ/κ ηγέτη και ΓΓ ΟΗΕ     CNA   H Ursula von der Leyen νέα πρόεδρος της Κομισιόν      CNA   Το Ανώτατο απέρριψε αιτήματα για εξαιρέσεις δικαστών στις εφέσεις για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων     CNA   €1,9 δις εμπορικό έλλειμμα για την Κύπρο το πρώτο 5μηνο, σύμφωνα με τη Eurostat     CNA   Τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από συντριβή υδροπλάνου σε λίμνη στον βορειοανατολικό Καναδά     CNA   Οι ΗΠΑ δεν θα πουλήσουν F-35 στην Τουρκία, είπε ο πρόεδρος Τραμπ     CNA   Η Κριστίν Λαγκάρντ υπέβαλε την παραίτησή της από το ΔΝΤ

Σχεδόν 3 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών μάζεψαν εθελοντές μετά την παρέλαση καρναβαλιού στη Λεμεσό
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/03/2019 12:44


Σχεδόν 3 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών μάζεψαν εθελοντές μετά από την παρέλαση του καρναβαλιού στη Λεμεσό, σύμφωνα με την ΜΚΟ «Φίλοι της Γης Κύπρου».

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της οργάνωσης στο κοινωνικό δίκτυο Facebook η επιχείρηση ανακύκλωσης που διοργάνωσε με την συμμετοχή 23 εθελοντών «διήρκεσε 4 ώρες και κάλυψε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων περίπου».

«Με τη βοήθεια ηλεκτρονικής ζυγαριάς υπολογίσαμε ότι μαζέψαμε 2,800 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών», σημειώνεται. Εκτιμάται επίσης ότι «σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο, τα υλικά που μαζέψαμε αντιστοιχούν στο 20% της συνολικής ποσότητας ανακυκλώσιμων υλικών που απορρίφθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης καρναβαλίστικης παρέλασης».

Εκφράζεται η άποψη ότι «η δουλειά της πρόληψης δημιουργίας και σωστής διαχείρισης αποβλήτων δεν θα έπρεπε να εναπόκειται σε ορισμένους ευσυνείδητους εθελοντές, αλλά πρωτίστως στον διοργανωτή καθώς και σε όλο τον κόσμο που συμμετέχει στην παρέλαση με οποιαδήποτε ιδιότητα».(ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΓΧΡ)

** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:16/07/2019
Όγκος:99.092.99
CSE:71.130  -0.390%
FTSE/CySE:42.690  -0.350%
Λευκωσία36°C
Λάρνακα31°C