Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Την αποφασιστικότητα να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για ένα ειρηνικό μέλλον εξέφρασε ο Πρόεδρος     CNA   Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Έλληνα Πρωθυπουργού      CNA   Μέσα Απριλίου η τριμερής Σύνοδος Κορυφής με Ιορδανία, ενώ προετοιμάζονται και άλλες     CNA   Αυξημένος αριθμός νέων εγγραφών στον εκλογικό κατάλογο ενόψει Ευρωεκλογών σε σύγκριση με 2014     CNA   

Σχεδόν 3 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών μάζεψαν εθελοντές μετά την παρέλαση καρναβαλιού στη Λεμεσό
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/03/2019 12:44


Σχεδόν 3 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών μάζεψαν εθελοντές μετά από την παρέλαση του καρναβαλιού στη Λεμεσό, σύμφωνα με την ΜΚΟ «Φίλοι της Γης Κύπρου».

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της οργάνωσης στο κοινωνικό δίκτυο Facebook η επιχείρηση ανακύκλωσης που διοργάνωσε με την συμμετοχή 23 εθελοντών «διήρκεσε 4 ώρες και κάλυψε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων περίπου».

«Με τη βοήθεια ηλεκτρονικής ζυγαριάς υπολογίσαμε ότι μαζέψαμε 2,800 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών», σημειώνεται. Εκτιμάται επίσης ότι «σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο, τα υλικά που μαζέψαμε αντιστοιχούν στο 20% της συνολικής ποσότητας ανακυκλώσιμων υλικών που απορρίφθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης καρναβαλίστικης παρέλασης».

Εκφράζεται η άποψη ότι «η δουλειά της πρόληψης δημιουργίας και σωστής διαχείρισης αποβλήτων δεν θα έπρεπε να εναπόκειται σε ορισμένους ευσυνείδητους εθελοντές, αλλά πρωτίστως στον διοργανωτή καθώς και σε όλο τον κόσμο που συμμετέχει στην παρέλαση με οποιαδήποτε ιδιότητα».(ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΓΧΡ)

** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:22/03/2019
Όγκος:482.816,74
CSE:64,810  -0,520%
FTSE/CySE:38,840  -0,540%
Λευκωσία18°C
Λάρνακα19°C