Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Την αλληλεγγύη του για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε ο Μακρόν στον Κ. Μητσοτάκη     CNA   Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ, λέει στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της πρεσβείας     CNA   Την Κυριακή στην παρουσία του Προέδρου η κηδεία του Νίκου Μούγιαρη στην Αθηένου     CNA   Με αίτηση στον Έπαρχο η βοήθεια στους ιδιοκτήτες σπιτιών στις «Λίμνες» στο Πισσούρι     CNA   Μοσχεύματα από την Κύπρο δίνουν ελπίδα ζωής σε ασθενείς στο Ισραήλ     CNA   

Διήμερο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού, διοργάνωσε η Τσιμεντοποιία Βασιλικού
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 29/03/2019 12:35


Διήμερο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικών σχολείων με θέμα «Τα θαλάσσια απορρίμματα» διοργάνωσε η Τσιμεντοποιία Βασιλικού σε συνεργασία με το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος Terra Cypria.
 
Σε δελτίο Τύπου της βιομηχανίας αναφέρεται ότι «το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2019 και απευθυνόταν σε μαθητές Δημοτικού των 6 γειτονικών Κοινοτήτων Καλαβασού, Ζυγίου – Μαρί, Τόχνης, Μαρωνίου, Ψεματισμένου, Ασγάτας και Πεντακώμου και υλοποιήθηκε με την εθελοντική στήριξη των εργαζομένων της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού. Το πρόγραμμα είχε στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων, την ανάληψη ευθύνης και τη μείωσή τους, μέσα από δράσεις που προωθούν τη συμμετοχικότητα και την κριτική σκέψη».
 
Προστίθεται ότι «η πρώτη περιβαλλοντική δραστηριότητα ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου στην Ακτή Κυβερνήτη για τη συλλογή απορριμμάτων από την παραλία, ενώ στις 22 του μήνα, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του περιβαλλοντικού προγράμματος στην αίθουσα του  Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Λειτουργός Ανάπτυξης και Διαχείρισης Προγραμμάτων από το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Κυριάκος Σιακαλλής,  η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου, Γεωργία Μιχαήλ, η Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων, Ασφάλειας & Υγείας, Διαχείρισης Εγκαταστάσεων και Επικοινωνίας, Παγώνα Λίγγου και των εκπροσώπων του Ιδρύματος Terra Cypria, Παναγιώτας Κουτσόφτα και Κωνσταντίνου Περικλέους».
 
Η δεύτερη φάση του προγράμματος «αφορούσε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, από τους λειτουργούς του Ιδρύματος Terra Cypria, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά και τις επιπτώσεις στην υγεία όλων από τα θαλάσσια απορρίμματα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο διαχωρισμός και η καταμέτρηση των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν από την Ακτή Κυβερνήτη και η καταγραφή τους μέσα στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων».
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «μέσα από συνεργασία και ομαδικότητα, οι μαθητές κλήθηκαν να επιλέξουν μία από τις κύριες κατηγορίες απορριμμάτων και να υλοποιήσουν μια ενημερωτική εκστρατεία στην περιοχή τους για να συμβάλουν στη μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων. Οι εκστρατείες θα ολοκληρωθούν πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς 2018-19».
 
Σημειώνεται ακόμα ότι «η Τσιμεντοποιία Βασιλικού, ως «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για το έτος 2018, σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, με βασική επιδίωξη την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και των αρνητικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές της. Μία από τις προτεραιότητες της Εταιρείας είναι η στήριξη και η συνεργασία της με τις γειτνιάζουσες κοινότητες, σε περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και η ευαισθητοποίηση των νέων μέσω διαφόρων δράσεων και προγραμμάτων».


(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)

** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 

 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:22/08/2019
Όγκος:185.422.16
CSE:70.390  0.770%
FTSE/CySE:42.280  0.810%
Λευκωσία36°C
Λάρνακα35°C