Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Συνεχίζονται στη Λάρνακα οι αεροψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών
ΚΥΠΕ Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 28/02/2020 11:53


Αρχισαν και συνεχίζονται οι αεροψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών στη Λάρνακα.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «συνεχίζονται οι καθημερινοί ψεκασμοί  από την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη,  με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές που περιβάλλουν τις Αλυκές λόγω της αυξημένης εκκόλαψης». 
 
Ο Δήμος Λάρνακας επαναλαμβάνει την έκκληση του προς το κοινό όπως λαμβάνει και τα δικά του μέτρα, για πρόληψη της εκκόλαψης των κουνουπιών, με την αποφυγή της ύπαρξης στάσιμων νερών στα υποστατικά τους. Το κοινό καλείται ιδιαίτερα να μην διατηρεί δοχεία, βαρέλια, παλιά ντεπόζιτα με νερό στα υποστατικά τους, στα οποία μπορούν να εκκολαφθούν και να αναπτυχθούν μεγάλοι αριθμοί κουνουπιών.
 
Προστίθεται ότι «λόγω της δυσβατότητας που παρουσιάζεται στις περιοχές των Αλυκών κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια αεροψεκασμών, που διενεργούνται σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Ο επόμενος αεροψεκασμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο Αμφιθέατρο».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «σε περίπτωση μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών ή τεχνικών προβλημάτων για διενέργεια του αεροψεκασμού, εναλλακτική ημερομηνία θα είναι η Δευτέρα 9 και η Τρίτη 10 Μαρτίου, τις ίδιες ώρες. Ο αεροψεκασμός θα επιχειρείται σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγεται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων και θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών τύπου “Air Tractor 802” κίτρινου χρώματος και με αριθμό εγγραφής FD-1».
 
Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ακόμα ότι κατά την ώρα του ψεκασμού το μονοπάτι της φύσης από τις Καμάρες μέχρι το Στρατόπεδο της Αλυκής θα είναι κλειστό για το κοινό, το οποίο παρακαλείται όπως συνεργάζεται με τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C