Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Προσωρινή διευθέτηση για τις Βρετανικές Βάσεις χωρίς συμφωνία, λέει ο ΥΠΕΞ     CNA   Υπό 8ήμερη κράτηση τα τρία αδέλφια για το φονικό στη Λεμεσό      CNA   Ιστορικό ρεκόρ αφίξεων τουριστών το 2018, που άγγιξαν τα 4 εκατομμύρια     CNA   Δεν θα ακολουθήσουμε εσπευσμένες διαδικασίες για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέει το Μαξίμου     CNA   Με drones στους παραλήπτες δέματα μέχρι 4 κιλά, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής των Ταχυδρομείων     CNA   
Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου
ΚΥΠΕ - Tζουλιάνα Βιολάρη - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 17/01/2019 09:58 
Οι καταστροφές λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, η υπερχείλιση ποταμών και το κλείσιμο δρόμων είναι το κύριο θέμα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων ενώ αναφορές γίνονται και σε στατιστικά στοιχεία για τις επενδύσεις στον τουρισμό, στην αύξηση στην τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος και στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενώπιον του ξενοδοχείο Ντομ στην κατεχόμενη Κερύνεια.
 
Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δεν μοιράζονται τα λάφυρα» αναφέρεται  στις δύο ξεχωριστές με αντίθετο αίτημα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Ντομ στην κατεχόμενη Κερύνεια, μια εκδήλωση από τη Συνδικαλιστική πλατφόρμα και μια από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας σχετικά με το συμβόλαιο ενοικίασης του ξενοδοχείου. Αναφορά γίνεται και στις καταστροφές που προκάλεσαν οι υπερχειλίσεις ποταμών και φραγμάτων. Γράφει αλλού ότι σήμερα αναμένεται να εξεταστεί από το «στρατιωτικό δικαστήριο» η έφεση που άσκησε ο δικηγόρος του αντιρρησία συνείδησης Χαλίλ Καραπασιάογλου, Οντζέλ Πολιλί κατά της απόφασης καταδίκης του πελάτη του και φυλάκισης του.
 
Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Οι περισσότερες επενδύσεις στον τουρισμό» προβάλλει στοιχεία για τις επενδύσεις στα κατεχόμενα και γράφει ότι οι περισσότερες επενδύσεις γίνονται στον τουρισμό. Αλλού γράφει ότι, υπερχείλισαν τα ποτάμια και τα φράγματα λόγω των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων και γίνεται και αναφορά στην κατάσταση και στις ελεύθερες περιοχές. Αναφέρει ακόμα ότι, τη στήριξη στο καταφύγιο κακοποιημένων γυναικών εξέφρασε εκπρόσωπος των ΗΕ.
 
Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Το έδαφος έγινε ένα με το νερό» αναφέρεται στις πλημμύρες που προκάλεσαν οι υπερχειλίσεις ποταμών αλλά και στις καταστροφές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Αλλού γράφει ότι, το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας Μπαρμπαρός βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοικτά της κατεχόμενης Κερύνειας λόγω θαλασσοταραχής. Αναφέρει ακόμα ότι συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι του «τμήματος εργασίας» στα πλαίσια της προσπάθειας για μείωση των εργατικών ατυχημάτων.
 
Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Παντού καταστροφές» αναφέρεται στην επόμενη ημέρα των έντονων βροχοπτώσεων και γράφει ότι υπερχείλισαν ποτάμια και φράγματα ενώ πολλοί δρόμοι έκλεισαν για την κυκλοφορία. Αλλού γράφει ότι τον Φεβρουάριο αναμένεται το ποσό που θα πληρώσουν οι καταναλωτές για την ηλεκτρική ενέργεια να είναι πιο ψηλό σε σχέση με το ποσό που πλήρωσαν τον προηγούμενο μήνα. Γράφει ακόμα για την ψηφοφορία επί πρότασης δυσπιστίας από τον Τζέρεμι Κόρμπιν εναντίον της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
 
Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ξεχείλισε η υπομονή της φύσης» γράφει ότι πολλοί δρόμοι στα κατεχόμενα έκλεισαν λόγω υπερχείλισης ποταμών και φραγμάτων ενώ γίνεται και αναφορά στις καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Αναφορά γίνεται και στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Ντομ στην κατεχόμενη Κερύνεια για την ανανέωση του συμβολαίου ενοικίασης του ξενοδοχείου. Γράφει αλλού για το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με την ενοικίαση «κρατικής γης» σε υιό πρώην «υπουργού».
 
(ΚΥΠΕ/ΤΒ/ΓΧΡ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:17/01/2019
Όγκος:177.274,74
CSE:64,000  -0,940%
FTSE/CySE:38,330  -1,010%
Λευκωσία15°C
Λάρνακα15°C