Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Υπό τριήμερη κράτηση στα κατεχόμενα οι συλληφθέντες Αιγύπτιοι ψαράδες     CNA   --Για Νέα Υόρκη αναχωρεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όπου θα έχει σειρά επαφών     CNA   -Ικανοποιημένη η Λευκωσία από ψήφισμα για κατεχόμενες περιουσίες, προβληματισμός για Λοϊζίδου     CNA   -Αξιοσημείωτη η ανάκαμψη της Κύπρου, είπε ο ΠτΔ σε επιχειρηματικό δείπνο στο Λονδίνο     CNA   --Δύο αγώνες σήμερα για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου     CNA        CNA   
Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»
ΚΥΠΕ - Κυριακή Δημητρίου - Γιώργος Μιχαήλ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/09/2018 09:51


Διάβημα στα ΗΕ για τη σύλληψη ψαράδων και την κατάσχεση ψαροκάικου από τις κατοχικές αρχές
Σε διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη προχώρησε η Κυβέρνηση για τη σύλληψη του πληρώματος ελληνοκυπριακού ψαροκάικου και την κατάσχεση του σκάφους τους χθες από τις κατοχικές αρχές. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «έχει γίνει έντονο διάβημα από την Κυβέρνηση στα Ηνωμένα Έθνη». Ταυτόχρονα, είπε, «οι αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση συλληφθέντων». Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι σε επαφή με τις δυο πλευρές για το περιστατικό με το ψαροκάικο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπός της. Πρόκειται για το ψαροκάικο «Γεια σου καΐκι μου Άη Νικόλα», της εταιρείας «Τα Ψαροκάικα».
Για Νέα Υόρκη αναχωρεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όπου θα έχει σειρά επαφών
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, το πρωί από το Λονδίνο για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα έχει επαφές στο περιθώριο της με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας των ΗΠΑ, εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, καθώς και με μέλη της κυπριακής παροικίας.
H ExxonMobil απάντησε στις τουρκικές απειλές σε σχέση με θέματα ενέργειας
Η ExxonMobil Exploration ήταν ενήμερη για την «ιδιαίτερη» γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από την αρχή, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας για Ελλάδα, Ρωσία και Κασπία Τρίσταν Άσπρεϊ, κατά τη διάρκεια επενδυτικού φόρουμ, στο Λονδίνο, κληθείς να σχολιάσει τις απειλές της Τουρκίας. Αυτό, σημείωσε, είναι θέμα του οποίου η λύση αφορά τις κυβερνήσεις, προσθέτοντας ότι «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην Κύπρο». Στο φόρουμ, τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού ανέπτυξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και μίλησε και για την οικονομία.
Στα τέλη Νοεμβρίου η έκθεση της Κομισιόν για το πρόγραμμα παραχώρησης υπηκοοτήτων
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκθεση με συστάσεις προς τα κράτη μέλη αναφορικά με τα σχέδια παραχώρησης θεωρήσεων και υπηκοοτήτων σε ξένους επενδυτές. Αυτό ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων Βέρα Γιούροβα, η οποία συναντήθηκε χθες με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, στη Λευκωσία.
Δεσμευμένη η Ιταλία στην υλοποίηση του αγωγού EastMed, λέει στο ΚΥΠΕ ο Αντρέα Καβαλλάρι
Τη δέσμευση της Ιταλίας στην υλοποίηση του έργου που αφορά τον αγωγό EastMed υπογράμμισε με δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο Αντρέα Καβαλλάρι, επισημαίνοντας τη σημασία του έργου αυτού για τη δημιουργία μιας νέας διόδου για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης. Η Ιταλία προσβλέπει να δει τα αποτελέσματα της ομάδας εργασίας για τον EastMed, στην οποία περιλαμβάνονται και ειδικοί από τη χώρα μας, είπε ο κ. Καβαλλάρι απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ με αφορμή πληροφορίες για την πιθανότητα υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για τον EastMed από τους ηγέτες Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας, στη Bersheeba του Ισραήλ, στις 20 Δεκεμβρίου.
Μεταξύ Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό
Το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το πόρισμα δεν αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, λόγω του όγκου του διαθέσιμου υλικού και δεδομένου ότι οι ακροάσεις θα ολοκληρωθούν γύρω στα τέλη Οκτωβρίου. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Αρέστη δήλωσε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο αναφορικά με το θέμα της άρνησης του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού να καταθέσει ενόρκως στην Επιτροπή.
Ελεγκτική Υπηρεσία: Αυξάνονται ανησυχητικά τα εκατομμύρια των ανείσπρακτων οφειλών του κράτους
Πόσα εκατομμυρίων με σχεδόν ανύπαρκτες πιθανότητες είσπραξης, περιλαμβάνονται στα καθυστερημένα έσοδα του κράτους, όπως αναφέρεται σε έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Τμήμα Φορολογίας για το έτος 2016. Στην έκθεση ο Γενικός Ελεγκτής συστήνει στο Τμήμα να λάβει όλα τα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για περιορισμό των ανείσπρακτων οφειλών του Κράτους, που ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ και τα οποία αυξάνονται σε ανησυχητικό βαθμό και να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία. Την ίδια ώρα, πέραν του 90% έχουν εγγραφεί στο Σύστημα TAXISnet, ενώ μόλις το 43% υπέβαλε οριστικά την φορολογική δήλωση.
Ικανοποιημένη η Λευκωσία από ψήφισμα για κατεχόμενες περιουσίες, προβληματισμός για Λοϊζίδου
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Λευκωσία από τις πρόσφατες αποφάσεις που λήφθηκαν στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα κατεχόμενων περιουσιών, σε μια συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από την απουσία της Τουρκίας. Ωστόσο, προβληματισμό δημιουργεί η αναφορά για κλείσιμο της υπόθεσης Λοϊζίδου τον ερχόμενο Δεκέμβριο.Η Επιτροπή Υπουργών υιοθέτησε τρία ξεχωριστά ψηφίσματα σε σχέση με την Τέταρτη Διακρατική, την ομάδα αποφάσεων «Ξενίδη-Αρέστη» και την υπόθεση «Βαρνάβα και Άλλοι εναντίον Τουρκίας». Οι δύο πρώτες επικεντρώνονται σε θέμα κατεχόμενων περιουσιών, ενώ στην «Ξενίδη-Αρέστη» εμπίπτει και η υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου.
Ε. Νικολαϊδου: Χωρίς ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας δεν λύνεται το πρόβλημα της απώλειας των φακέλων
Χωρίς την ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα της απώλειας των φακέλων, ξεκαθάρισε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, η οποία τόνισε, ωστόσο, πως το γραφείο της απαιτεί όπως υπάρχει μία διαδικασία, που να περιορίζει τις απώλειες. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, με αφορμή την εκπαιδευτική Ημερίδα για την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) στα δημόσια νοσηλευτήρια, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο Μάιο, η κ. Λοϊζίδου Νικολαΐδου είπε πως δεν λήφθηκαν ακόμα αποφάσεις σε σχέση με τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται, μετά την εφαρμογή του συγκεκριμένου κανονισμού.
Δύο αγώνες σήμερα για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου
Με τη διεξαγωγή δύο αγώνων αρχίζει σήμερα η 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανδρών α` κατηγορίας. Στις 18:00 η Ε.Ν. Παραλιμνίου που δεν έχει πάρει ακόμη βαθμό υποδέχεται  τον Ερμή και στις 20:00 η Πάφος F.C. θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ.Η ΑΕΛ είναι η μοναδική ομάδα με τρεις νίκες σε τρεις αγώνες και το Σάββατο, επιχειρεί δύσκολη έξοδο στην Πάφο για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα που σε δύο αγώνες πήρε ένα βαθμό. 


*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

ΔΕΚΑ
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το δελτίο 10:00 μέσο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
   

Κλείσιμο:21/09/2018
Όγκος:114.540,86
CSE:72,110  -0,920%
FTSE/CySE:43,130  -0,960%
Λευκωσία36°C
Λάρνακα32°C