Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Αλληλεγγύη με την Αίγυπτο εκφράζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης - Θα απαντήσει με σφοδρότητα στην επίθεση λέει ο Σίσι      CNA   Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Πανευρωπαϊκής Άσκησης Διαφάνειας της ΕΑΤ      CNA   Σε δύο γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ προχωρά η ΕΝΙ     CNA   Εληξε ο συναγερμός στο Λονδίνο     CNA   
Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»
ΚΥΠΕ - Αιμιλία Χριστοφή - Θάλεια Νεοφύτου - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/11/2017 10:01


Σε δύο γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ προχωρά η ΕΝΙ
Σε δύο γεωτρήσεις προχωρά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ σε τεμάχια της ΑΟΖ της Κύπρου. Όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή με δηλώσεις τους ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, η εταιρεία θα προχωρήσει σε γεώτρηση στον στόχο ‘Καλυψώ’ στο τεμάχιο 6 εντός Δεκεμβρίου και θα συνεχίσει τον Ιανουάριο με γεώτρηση στον στόχο ‘Σουπιά’ στο τεμάχιο 3.
Ο κ. Ντεσκάλτσι εξέφρασε στις δηλώσεις του αισιοδοξία για την έκβαση της γεώτρησης.
Έκθεση για την κατάσταση του τομέα της ενέργειας στην Κύπρο, δημοσίευσε η Κομισιόν
Αναλυτική έκθεση για την κατάσταση του τομέα της ενέργειας στην Κύπρο, δημοσίευσε την Παρασκευή η Κομισιόν, με την ευκαιρία της 3ης αξιολόγησης για την ολοκλήρωση της Ενεργειακής Ένωσης. Η έκθεση για την Κύπρο σημειώνει την έλλειψη διαφοροποίησης ενεργειακών πηγών, αναφέρει την εξάρτηση από το πετρέλαιο και σχολιάζει την αξιοποίηση των  δυνατοτήτων που διαθέτει το νησί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Τριήμερο πένθος στην Αίγυπτο, τουλάχιστον 235 οι νεκροί από την επίθεση σε τέμενος στο Σινά
Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στην Αίγυπτο μετά τη χθεσινή επίθεση σε τέμενος στο Σινά, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 235 ανθρώπους, την πιο αιματηρή επίθεση στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, την ώρα που ο στρατός εξαπέλυσε τα πρώτα πλήγματα εναντίον των φερόμενων δραστών της. Την αλληλεγγύη του προς την Κυβέρνηση και τον λαό της Αιγύπτου εξέφρασε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Εξάλλου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει «έντονα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώου πληθυσμού».
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Πανευρωπαϊκής Άσκησης Διαφάνειας της ΕΑΤ
Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Πανευρωπαϊκής Άσκησης Διαφάνειας (EU-Wide Transparency Exercise) 2017 τα οποία παρουσιάζουν σημαντικά στοιχεία για 132 τράπεζες σε ολόκληρη την ΕΕ, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και οι κυπριακές τράπεζες: Τράπεζα Κύπρου, Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, Ελληνική Τράπεζα και RCB.
Στο ψηλότερο επίπεδο η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου, σημειώνεται σε κοινό ανακοινωθέν
Η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στον αμυντικό τομέα βρίσκεται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο, σημειώνουν στο κοινό ανακοινωθέν τους τα Υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, μετά το πέρας της Συνόδου του Διακυβερνητικού Συμβουλίου Άμυνας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα. Πρόκειται για τη δεύτερη Σύνοδο του Διακυβερνητικού Συμβουλίου Άμυνας κατά το τρέχον έτος, ενώ η πρώτη πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, τον προηγούμενο Απρίλιο.
Αύξηση ασφάλειας πολιτών και μείωση αδικημάτων κατά περιουσίας στη θητεία του, είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης
Αύξηση της ασφάλειας των πολιτών με μείωση των αδικημάτων κατά της περιουσίας, σημειώθηκε στη διάρκεια της πενταετίας κατά την οποία προΐσταται του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, δήλωσε ο Υπουργός Ιωνάς Νικολάου, προσθέτοντας ότι μείωση επήλθε και στο σοβαρό έγκλημα, σε αντίθεση με τη διακίνηση ναρκωτικών, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση.  Κάνοντας τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου Δικαιοσύνης την τελευταία πενταετία, ανέφερε ότι μέχρι το 2020 θα αλλάξει εντελώς η δομή απονομής της δικαιοσύνης.
Ο Επίτροπος Στυλιανίδης περιγράφει στο ΚΥΠΕ τις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο της δημιουργίας του RescEU
Τις λεπτομέρειες γύρω από την πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού πολιτικής προστασίας στην ΕΕ (RescEU), αναλύει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ, ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης. «Όλοι αναγνωρίζουν ότι κανένα κράτος από μόνο του δε μπορεί να αντιμετωπίσει τα νέα και εντεινόμενα φαινόμενα φυσικών καταστροφών», σημείωσε. «Επομένως, για να ανταποκριθούμε στην απαίτηση των Ευρωπαίων πολιτών να προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες τους, πρέπει ισχυροποιήσουμε το συλλογικό ευρωπαϊκό σύστημα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών», τόνισε ο Επίτροπος Στυλιανίδης. «Το rescEU κάνει ακριβώς αυτό, χωρίς καμία νέα γραφειοκρατία, αλλά με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα», επεσήμανε ο Επίτροπος.
Εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους ως τις 18 Δεκεμβρίου
Η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών υπενθυμίζει ότι στις προεδρικές εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας, ηλικίας 18 χρονών και άνω, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Κύπρο και είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο, αναφέρεται σε ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ. Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 18η Δεκεμβρίου 2017.
Έληξε ο συναγερμός στο Λονδίνο
Έληξε ο συναγερμός στο κέντρο του Λονδίνου όπου ένοπλοι αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί λόγω αναφορών για πυροβολισμούς στο Oxford Circus. Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίστηκαν ύποπτοι, δεν βρέθηκαν ενδείξεις ότι πράγματι σημειώθηκαν πυροβολισμοί και δεν εντοπίστηκαν τραυματίες.
Τρεις αγώνες για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, εκ των οποίων το παιχνίδι Ανόρθωση – ΑΕΛ
Με τρεις αγώνες, εκ των οποίων ξεχωρίζει το παιχνίδι της πρωτοπόρου Ανόρθωσης και της 3ης στη βαθμολογία ΑΕΛ, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 13ης αγωνιστικής και τελευταίας του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Στις 18.00, θα αρχίσουν οι αγώνες Άρης – Ερμής και ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός, ενώ στις 19.00 θα διεξαχθεί το παιχνίδι Ανόρθωση – ΑΕΛ.


*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

ΔΕΚΑ
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το δελτίο 10:00 μέσο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
   

Κλείσιμο:24/11/2017
Όγκος:163.501,98
CSE:71,160  -0,570%
FTSE/CySE:42,510  -0,650%
Λευκωσία23°C
Λάρνακα21°C