Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μέι     CNA   Επίσκεψη της GRECO στην Κύπρο εντός των προσεχών εβδομάδων     CNA   Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη στην Μανμπίτζ της Συρίας     CNA   Τουλάχιστον 5 νεκροί από την αμμοθύελλα που έπληξε την Αίγυπτο     CNA   Απόλλωνας και Ερμής στους `8` του Κυπέλλου
Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»
ΚΥΠΕ - Θάλεια Νεοφύτου - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 09/02/2018 09:57


Αποφασισμένος για συνέχιση του διαλόγου στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, δηλώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
Αποφασισμένος για συνέχιση του διαλόγου, τουλάχιστον όσον αφορά τις εσωτερικές πτυχές, δηλώνει ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Διευκρινίζει, παράλληλα, ότι για μια Διάσκεψη για την Κύπρο θα πρέπει να γίνει πρώτα καλή προετοιμασία.  Στο μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, Φερχάν Χακ, είπε πως ο κ. Γκουτέρες συνεχίζει να λαμβάνει συμβουλές από την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η ανώτερη αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με το φάκελο κυπριακού για όλα τα γεγονότα
Εντοπίστηκε κοίτασμα φυσικού αερίου στο Καλυψώ, λέει ο Υπ. Ενέργειας
Εκτεταμένη στήλη φυσικού αερίου, που καταδεικνύει την ύπαρξη κοιτάσματος ΦΑ, ανακάλυψε η κοινοπραξία ΕΝΙ/TOTAL στον γεωτρητικό στόχο Καλυψώ του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης. Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ποσότητες, καθώς θα διενεργηθούν εμπεριστατωμένες γεωφυσικές και γεωλογικές μελέτες και περαιτέρω εργασίες έρευνες και αξιολογήσεις. Την υποσχόμενη ανακάλυψη φυσικού αερίου στο στόχο Καλυψώ 1, η οποία επιβεβαιώνει επέκταση του μοντέλου «τύπου Ζορ» στην ΑΟΖ της Κύπρου ανακοίνωσε η ΕΝΙ.
Χωριστές συναντήσεις Προέδρου Αναστασιάδη με Υπουργούς πριν λάβει τελικές αποφάσεις για το νέο Υπουργικό
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει, τις επόμενες μέρες, χωριστές συναντήσεις με τους Υπουργούς του πριν λάβει τις τελικές του αποφάσεις για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ας αφήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει τις αποφάσεις του για τη σύσταση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.
Συμφωνία για πώληση 3 ακινήτων στην Τράπεζα Κύπρου έναντι €44 εκ., συνήψε η Woolworth
 Τρία ακίνητα συνολικού τιμήματος €44 εκατομμύρια συμφώνησε να πωλήσει στην Τράπεζα Κύπρου, η δημόσια εταιρεία Woolworth (Cyprus) Properties και οι θυγατρικές της εταιρείες Estelte Ltd και Calandra Ltd. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου η δημόσια εταιρεία Woolworth (Cyprus) Properties αναφέρει ότι μαζί με τις δύο θυγατρικές της σύναψε συμφωνία για την πώληση τριών ακινήτων στις εταιρείες Ravenica Properties Ltd, Wiceco Properties Ltd και Arleta Properties Ltd, θυγατρικές της Τράπεζας Κύπρου.
 
Η σκόνη θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα μέχρι τη Δευτέρα
Η σκόνη θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα μέχρι τη Δευτέρα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Μιχάλης Μούσκος, ο οποίος ανέφερε ότι το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής θα σημειωθεί παροδική αύξηση της σκόνης, η οποία ωστόσο, θα υποχωρήσει εντελώς μετά το Σαββατοκύριακο. Εξάλλου, ο Λειτουργός του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, Χρύσανθος Σαββίδης,  δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τα επίπεδα σκόνης είναι ψηλά, εντούτοις καθησύχασε το κοινό, λέγοντας πως δεν είναι επικίνδυνα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος φθάνει την Παρασκευή στην Κύπρο
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος φθάνει αύριο Παρασκευή, το βράδυ στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ να επισκεφθεί την Κύπρο. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος φθάνει στις 20:20, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και θα τον συνοδεύουν ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Pittsburg Σάββας, ὁ διάκονος  Παντελεήμων Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Ὁμοσπονδίας Κυπριακών Ὀργανώσεων Ἀμερικής Κυριάκος Παπαστυλιανού.
Στο 107% τα έσοδα του κράτους, στο 71% οι αναπτυξιακές δαπάνες το 2017
Την υπεραπόδοση των κρατικών εσόδων για το 2017 λόγω συντηρητικών προβλέψεων αλλά και της αυξημένης οικονομικής δραστηριότητας, καταδεικνύουν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου για την υλοποίηση του κρατικού προϋπολογισμού του προηγούμενου έτους. Ειδικότερα, τα πραγματικά έσοδα για το 2017 ανήλθαν σε €6,49 δις, που αντιστοιχεί στο 107% των δαπανών που υπολογίστηκαν στον προϋπολογισμό του έτους, τα οποία αντιστοιχούσαν στα €6,04 δις, παρουσιάζοντας μια αύξηση €0,44 δις.
Πανηγυρική είσοδος του Βασιλιά και Βασίλισσας του Καρναβαλιού, στην πόλη της Λεμεσού
Με πυροτεχνήματα και χειροκροτήματα από πλήθος κόσμου, η Λεμεσός υποδέχθηκε απόψε το Βασιλικό ζεύγος του φετινού Καρναβαλιού, "Ρήγας και Ντάμα",  που ενσαρκώσει ο  Χριστάκης και η Ζήνα Μαχαλεκκίδη. Κηρύσσοντας την έναρξη των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, είπε πως το φετινό καρναβάλι θα είναι το καλύτερο, "γιατί έτσι θα είναι κάθε επόμενο Καρναβάλι". Ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και ακολούθως η περσινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού έστεψε τη νέα Βασίλισσα  και το νέο Βασιλιά, με πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό.
«Αγενής» και «κακή τη πίστει» η προειδοποίηση της ΕΕ για κυρώσεις κατά Βρετανίας, λέει το Λονδίνο
Την αντίδραση του Υπουργού Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις προκάλεσε η πρόβλεψη αναστολής πρόσβασης της Βρετανίας στην ενιαία αγορά κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου σε περίπτωση διαφωνιών με τις Βρυξέλλες, η οποία περιλαμβανόταν στο προσχέδιο της πρότασης της ΕΕ για τους όρους της περιόδου αυτής. Μιλώντας μετά από συνεδρίαση του μικρού υπουργικού συμβουλίου που καθορίζει τη βρετανική στρατηγική για τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Ντέιβις χαρακτήρισε «μη συνετή» κίνηση η δημοσιοποίηση του εγγράφου, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους προτάσεις δε γίνονται καλή τη πίστη.
Το ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΚ ξεχωρίζει της 24ης αγωνιστικής
Το ντέρμπι του Απόλλωνα με την ΑΕΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, ενώ δύσκολο έργο θα έχει και το ΑΠΟΕΛ αυτή την αγωνιστική που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Πάφο. Τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Α` φάσης του Πρωταθλήματος, όλοι οι αγώνες έχουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και η τελική έκβαση τους αναμένεται αμφίρροπη.  


*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

ΔΕΚΑ
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το δελτίο 10:00 μέσο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
   

Κλείσιμο:16/01/2019
Όγκος:163.869,52
CSE:64,610  0,090%
FTSE/CySE:38,720  0,050%
Λευκωσία14°C
Λάρνακα16°C