Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ο Πρόεδρος ζήτησε από Γενικό Εισαγγελέα διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής για Συνεργατισμό     CNA   Εάν επιτευχθεί συμφωνία στα έξι σημεία Γκουτέρες, τότε δεν ανατρέπεται το ενδεχόμενο λύσης, είπε ο ΥΠΕΞ     CNA   Τον ρόλο του ΣΑ των ΗΕ στην αντιμετώπιση διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων θα συζητήσουν Γκουτέρες - Λαβρόφ     CNA   Υπάρχει πιθανότητα δεύτερου γύρου, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Ν. Μούδουρος αναλύοντας το σκηνικό στην Τουρκία     CNA   Περιμένουμε από το Eurogroup μια απόφαση ρύθμισης του ελληνικού χρέους, είπε ο Αλ. Τσίπρας     CNA   Μουντιάλ 2018: Με οδηγό τον Ρονάλντο πρώτη νίκη για Πορτογαλλία, 1-0 επί του Μαρόκου
Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ 'ΔΕΚΑ'
ΚΥΠΕ - Αθηνά Αρσαλίδου - Ρεβέκκα Γρηγοριάδου - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/06/2018 10:04


Υπάρχει μια θετική διαβούλευση» με την TOTAL, δηλώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
«Υπάρχει μια θετική διαβούλευση» με την TOTAL, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά από συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Εταιρείας για Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική Στεφάν Μισιέλ. Εξάλλου, τρόπους επέκτασης και διεύρυνσης του ενδιαφέροντος της γαλλικής εταιρείας TOTAL συζητήθηκαν στο Προεδρικό, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας.  Επίσης, τον επόμενο μήνα το Υπουργείο Ενέργειας προχωρά, μαζί με τη ΔΕΦΑ, στην ανακοίνωση του διαγωνισμού για την προμήθεια της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεροποίησης φυσικού αερίου.
ΥΠΟΙΚ: Λάβαμε δύσκολες αποφάσεις που οδηγούν σε ισχυροποιημένο τραπεζικό σύστημα
Η Κυβέρνηση έλαβε δύσκολες και μη δημοφιλείς αποφάσεις, που οδηγούν όμως σε ένα σαφώς ισχυροποιημένο και ασφαλές τραπεζικό σύστημα, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σε ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου. Επίσης, σε ομιλία της στη Συνέλευση, η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αναφέρθηκε στις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας.
Τα επόμενα εποπτικά βήματα της για το Συνεργατισμό αξιολογεί η ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενέκρινε τα μέτρα της Κύπρου για τη διευκόλυνση της εκκαθάρισης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και εξετάζει τα επόμενα εποπτικά της βήματα. Εξάλλου, εδραίωσή της στον τομέα της λιανικής τραπεζικής βλέπει η Ελληνική με τη συμφωνία για τον Συνεργατισμό. Στο μεταξύ, Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και συνδικαλιστικές οργανώσεις συμφωνούν ότι θα πρέπει να ετοιμαστεί ένα ελκυστικό σχέδιο αφυπηρέτησης για τους 900 υπαλλήλους της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της Altamira που πρέπει να αποχωρήσουν ώστε να μεταφερθούν οι άλλοι 1.100 στην Ελληνική Τράπεζα.
Καλή η απόδοση της κυπριακής οικονομίας αλλά υπάρχουν τα ΜΕΔ, είπε κοινοτικός αξιωματούχος πριν το Eurogroup
Εχει υπάρξει εξαιρετικά καλή απόδοση της οικονομίας, αλλά υπάρχουν ακόμα ζητήματα στον τραπεζικό τομέα και το επίπεδο των μη - εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε  κοινοτικός αξιωματούχος αναφερόμενος στη συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup την Πέμπτη επί της αξιολογικής έκθεσης της Τρόικας για την κυπριακή οικονομία.  “Η πλήρης εικόνα είναι η εξής: έχει υπάρξει εξαιρετικά καλή απόδοση της οικονομίας, αλλά υπάρχουν ακόμα ζητήματα στον τραπεζικό τομέα και το επίπεδο των μη - εξυπηρετούμενων δανείων”, είπε.
 
Τριμερής ΥΠΑΜ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ την Παρασκευή με στόχο την προώθηση της ασφάλειας λέει στο ΚΥΠΕ ο ΥΠΑΜ
Η περιφερειακή ασφάλεια, η περαιτέρω αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας και η προώθηση της θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας θα βρεθούν στο επίκεντρο Τριμερούς Συνάντησης Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στη Λάρνακα.
Υπάρχει πιθανότητα δεύτερου γύρου, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Ν. Μούδουρος αναλύοντας το σκηνικό στην Τουρκία
Υπάρχει πιθανότητα διεξαγωγής δεύτερου γύρου εκλογών στην Τουρκία στις 8 Ιουλίου με αντιπάλους τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος είναι «το φαινόμενο» αυτών των – για πρώτη φορά – διπλών εκλογών, βουλευτικών και προεδρικών, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Δρ Νίκος Μούδουρος, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Η Κύπρος κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση σε οδικούς θανάτους στην ΕΕ το 2017
Η Κύπρος κατέγραψε πέρυσι τη μεγαλύτερη αύξηση στους οδικούς θανάτους στην ΕΕ, με ποσοστό που φθάνει το 15%, σύμφωνα με την 12η ετήσια έκθεση Road Safety PIN Report, που δημοσίευσε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) και η οποία κυρίως παρουσιάζει τα γενικά δεδομένα οδικής ασφάλειας στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε ακόμα 4 γειτονικά κράτη.
Υποστήριξη θρησκευτικών ηγετών Κύπρου στην ενσωμάτωση, κατανόηση και υποστήριξη προσφύγων
Την υποστήριξή τους στην ενσωμάτωση, στην κατανόηση και στην υποστήριξη των προσφύγων και των αιτητών ασύλου στην Κύπρο εκφράζουν οι θρησκευτικοί ηγέτες στο νησί, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων 2018. Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι θρησκευτικοί ηγέτες εκφράζουν τις θέσεις τους σε βίντεο που έγινε σε συνεργασία του Γραφείου για τον Θρησκευτικό Διάλογο για την ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο (RTYCPP) με τους θρησκευτικούς ηγέτες και το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο (UNHCR Cyprus).
Ο ΓΓ του ΟΗΕ εκφράζει λύπη για αποχώρηση των ΗΠΑ από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα προτιμούσε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να παρέμεναν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τόνισε ο εκπρόσωπός του, μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι αποχωρεί από αυτό το όργανο των Ηνωμένων Εθνών, που εδρεύει στη Γενεύη.
Μουντιάλ 2018: Με το ένα πόδι στους «16» οι Ρώσοι, τρεις αγώνες την Τετάρτη
Με έναν αγώνα του πρώτου Ομίλου ανάμεσα σε Ουρουγουάη και Σαουδική Αραβία και τους αγώνες του 2ου Ομίλου ανάμεσα σε Πορτογαλία-Μαρόκο και Ιράν-Ισπανία για τη 2η αγωνιστική, συνεχίζεται σήμερα η δράση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Χθες, η οικοδέσποινα επικράτησε με 3-1 της Αιγύπτου και βρίσκεται με το ένα πόδι στους «16» της διοργάνωσης.  Στους άλλους δύο χθεσινούς αγώνες για την 1η αγωνιστική του 8ου Ομίλου, σημειώθηκαν δύο μικρές εκπλήξεις. Η Ιαπωνία νίκησε την Κολομβία με 2-1 και με το ίδιο σκορ η Σενεγάλη επικράτησε της Πολωνίας.


*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

ΔΕΚΑ
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το δελτίο 10:00 μέσο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
   

Κλείσιμο:20/06/2018
Όγκος:221.100,29
CSE:68,430  0,470%
FTSE/CySE:40,870  0,490%
Λευκωσία33°C
Λάρνακα30°C