Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege’de devam eden kışkırtmalarını yeniden gözden geçireceğini umduğunu belirtti.

Anastasiades cuma günü Americos Argyriou’nun büstünü açmak için Limasol’a giderken yolda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hükûmetin Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’deki kışkırtmalarının artmasından endişe duyup duymadığına ilişkin bir soruya yanıtında “Her kışkırtma şüphesiz endişe vermelidir” dedi ve şöyle devam etti:

“Umarım Türkiye için sağduyulu veya akılcı düşünceler galip gelir ve gözlenen bu revizyonist tutum devam etmez. Bugün Rusya’yla olanlar için benzeri tepki gösterenler ki, doğru bir tavır sergiliyorlar, artık tutumlarına devam etmezler, bu duruma da aynı hassasiyeti gösterirler.”

Türk işgal bölgesinde bulunan Kormakitis’te çıkan yangınla ilgili bir başka soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı, hükûmetin her türlü yardıma hazır olduğunu belirttiğini söyledi; “Çünkü bizim vatanımız Kıbrıs tektir, bu böyledir. Dolayısıyla şu anda bulunduğu rejime, işgale bakılmaksızın biz kesinlikle korumak istediğimiz her iki taraftan birinin yok olmasını istemeyiz” dedi.

KHA/MG/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı