Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα αρχικά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια, ενώ στα βόρεια παράλια αναμένεται και μεμονωμένη βροχή. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και σύντομη καταιγίδα, στα ορεινά, σε περιοχές του εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και αργότερα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ από αργά το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανόν να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες. Την Πέμπτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού.

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ την Πέμπτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

(ΚΥΠΕ/ΠΚ/ΑΓΚ)