Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένεται κατά διαστήματα να είναι αυξημένες, ιδιαίτερα από αύριο.

Το απόγευμα, στις πλείστες περιοχές του νησιού, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τόπους, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και σύντομη μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στα παράλια μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και παροδικά στα νοτιοδυτικά, λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Τοπικά στα παράλια, ενδέχεται να παρατηρηθούν και αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται στα βόρεια παράλια να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 17 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, με κατά τόπους αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα σε περιοχές των ορεινών και νοτίως του Τροόδους, αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο παροδικά το απόγευμα στα νοτιοδυτικά, θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 25 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, προοδευτικά θα αναπτύσσονται νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα σε περιοχές των ορεινών και νοτίως του Τροόδους, αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και πιθανό και στο εσωτερικό. Το πεδίο των ανέμων αναμένεται να είναι ενισχυμένο. Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το πεδίο των ανέμων θα παραμείνει ενισχυμένο.

Η θερμοκρασία μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να κυμανθεί έτσι, λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

(ΚΥΠΕ/ΕΑ/ΓΒΑ)