ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1800 08/05/2024 ΜΕΧΡΙ 2400 09/05/2024

(ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ)

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Την Πέμπτη και την Παρασκευή στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τις απογευματινές κυρίως ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Παρασκευή, για να κυμανθεί αισθητά πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Για το Σαββατοκύριακο αναμένεται σταδιακά αισθητή πτώση.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 29°C 12°C 32%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 25°C 13°C 60%
Λεμεσός: 24°C 11°C 62%
Αεροδρόμιο Πάφου: 24°C 14°C 64%
Φρέναρος: 26°C 14°C 62%
Πρόδρομος: 21°C 9°C 55%
Πόλις Χρυσοχούς: 23°C 12°C 64%

(ΚΥΠΕ/ΜΗ/ΜΚ)