ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1200 23/05/2024 ΜΕΧΡΙ 1800 24/05/2024

(ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ)

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας παροδικά ενδέχεται να είναι αυξημένες, ωστόσο σταδιακά μέχρι το βράδυ, αναμένεται υποχώρησή της.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Παροδικά, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, θα επηρεαστούν από τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί και παροδικά στα παράλια ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο προοδευτικά, στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα καταστεί μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, στα δυτικά και στα βόρεια θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, τις πρωινές ώρες, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια, όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, ιδιαίτερα στα ορεινά, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, ενώ παροδικά στα νότια παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα δυτικά, στα νοτιοδυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 27 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και πιθανό και στα νοτιοανατολικά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ αναμένονται και μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία μέχρι την Κυριακή, θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, ιδιαίτερα στο εσωτερικό, για να κυμανθεί κοντά στις εποχικές τιμές. Τη Δευτέρα ωστόσο, θα σημειώσει μικρή πτώση, για να βρεθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

(ΚΥΠΕ/ΜΗ/ΓΒΑ)