Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα μέχρι και την Πέμπτη, θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Το απόγευμα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση σύντομης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές στα βόρεια του νησιού και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά στα δυτικά, βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ, ωστόσο σταδιακά θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.

Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή. Κατά διαστήματα θα παρατηρούνται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, αρχικά κυρίως σε περιοχές στα δυτικά και στα βόρεια του νησιού και κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, κυρίως στα ορεινά αλλά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σύντομα μέτριοι, 4 Μποφόρ, ενώ τοπικά στα νότια παράλια το απόγευμα θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε περιοχές στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει σε επίπεδα λίγο πιο κάτω από τα κανονικά της εποχής. Την Παρασκευή ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να βρεθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

(ΚΥΠΕ/ΕΑ/ΓΒΑ)