Το Βιβλιοπωλείο Σολώνειον παρουσιάζει τα Ευπώλητα βιβλία της εβδομάδας:

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ -  ΑΣ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΙΣΤΡΑ

Νο.1:-- Ας σηκώσουμε ψηλά την ασπιδίστρα

Όργουελ Τζορτζ

Εκδ. Αίολος - €15,75 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Περιγραφή

 Η ασπιδίστρα είναι φυτό εσωτερικού χώρου, ιδιαίτερα δημοφιλές στη μεσαία τάξη της βικτωριανής Αγγλίας (1850-1900) λόγω των ελάχιστων απαιτήσεων για την ευδοκίμηση της. Είχε τέτοια δημοφιλία, που κάθε σπίτι που σεβόταν τον εαυτό του, έπρεπε να έχει από μια ασπιδίστρα στο παράθυρο.

Ο Γκόρντον Κάμστακ, όμως, μισεί τις ασπιδίστρες γι’ αυτό ακριβώς που συμβολίζουν, τον καθωσπρεπισμό της μεσαίας τάξης,·όπως μισεί και το χρήμα, που το λατρεύουν όλοι σαν θεό.

Επιλέγει, λοιπόν, μια δουλειά χωρίς ιδιαίτερες απολαβές, με συνέπεια μια ζωή γεμάτη μιζέρια και εξαθλίωση, που του στερεί κάθε δημιουργικότητα και έμπνευση από την ποιητική φλέβα που πιστεύει ότι διαθέτει.

Η μόνη που τον ανέχεται σ’ αυτό του το βούλιαγμα και την παρακμή είναι η γλυκιά, υπομονετική Ρόζμαρι, αλλά και η μόνη που τον παρακινεί να ξεφύγει απ’ όλα αυτά. Ο Όργουελ γράφει ένα ακόμη μυθιστόρημα κοινωνικής κριτικής αντλώντας από τα προσωπικά του βιώματα. Σκιαγραφεί την εποχή του μεσοπολέμου δίνοντας το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό αποτύπωμά της, διορατικός και διεισδυτικός όπως πάντα…

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - ΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ

Νο.2:-- Πώς Μαθαίνουμε – Γιατί ο εφκέφαλος μας μαθαίνει καλύτερα από οποιαδήποτε μηχανή...προς το παρόν

Dehaene Stanislas

Εκδ. Τραυλός - €22,30 ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Περιγραφή

Πώς μαθαίνει ο εγκέφαλός μας; Πρόκειται για το πιο "καυτό" ερώτημα των επιστημόνων της Τεχνητής Νοημοσύνης, στην προσπάθειά τους να κάνουν τις μηχανές να "μαθαίνουν" ακριβώς όπως η "απόλυτη μηχανή μάθησης", ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Πώς μπορεί ο εγκέφαλός μας να είναι τόσο αποτελεσματικός ήδη από τη γέννησή μας και πώς εξελίσσεται στη διάρκεια της ζωής; Ποια νευρωνικά κυκλώματα καθορίζουν την "πλαστικότητά" του στο πέρασμα των χρόνων; Ποιοι κανόνες διέπουν τους αλγορίθμους του εγκεφάλου μας καθώς σχηματίζουν τις μαθηματικές έννοιες, την αναπαράσταση του κόσμου, τις γλώσσες, την ανάγνωση, την καλλιτεχνική δημιουργία,... ακόμη και τη διαίσθηση;

Πώς τα εγκεφαλικά μας κυκλώματα προσεγγίζουν, με τη μάθηση, τις καλύτερες δεξιότητάς τους, και πώς αξιοποιούν τους χώρους "νευρωνικής επεξεργασίας" που διαθέτουν; Πώς γίνεται να μαθαίνουμε καλύτερα και ταχύτερα; Άραγε, θα μπορούσαμε να αντλήσουμε έμπνευση από τους αλγορίθμους του εγκεφάλου μας, ώστε να κατασκευάσουμε πιο αποτελεσματικές μηχανές με τεχνητή νοημοσύνη, που θα μας μιμούνται ή ακόμη και θα μας ξεπεράσουν;

Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μόλις αφήνει τη γραμμή παραγωγής του, είναι ένα "άγραφο" κομμάτι υλικού, που αρχίζει να μαθαίνει με βάση τις τεχνικές της μηχανικής μάθησης. Ο εγκέφαλος ενός βρέφους, όμως, διαθέτει ήδη -σχεδόν από τη γέννησή του- αξιοσημείωτη γνώση, κληρονομημένη από τη μακρά εξελικτική του ιστορία. Είναι προικισμένος με μια έμφυτη, ιδιοσυγκρασιακή ικανότητα να αλλάζει τον εαυτό του (να προσαρμόζεται), και η συνεχής απόκτηση γνώσης τροφοδοτείται από έναν εξαιρετικά περίπλοκο αλγόριθμο μάθησης, μέσω του οποίου ο εγκέφαλος επεξεργάζεται και αποθηκεύει την εμπειρία του.

Η μάθηση είναι ο θρίαμβος του είδους μας. Μάλιστα, δεν είμαστε απλώς Homo sapiens, αλλά Homo docens - το είδος που διδάσκει τον εαυτό του! 

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΧΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ

Νο.3:-- Ελληνικά Ίχνη στην Κεντρική Ασία

Παπαθανασίου – Φωτόπουλου Θωμαϊς

Εκδ. Κάκτος - €18,55 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Περιγραφή

Οποιοδήποτε βιβλίο -το ισχυρίζομαι χωρίς καμία διάθεση υπερβολής- είναι ένα ταξίδι. Καλύτερα, η δυνατότητα ενός ταξιδιού. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Αν λοιπόν κάθε βιβλίο είναι ένα ταξίδι, ένα βιβλίο για τα ταξίδια, ένα βιβλίο που καταγράφει τις περιπέτειες ενός ταξιδιού, και μάλιστα σε μέρη μαγικά, σφραγισμένα και από τον μύθο και από την ιστορία, είναι ασφαλώς ένα βιβλίο-ταξίδι στη νιοστή.

Η συγγραφέας του παρόντος βιβλίου Θωμαΐς Παπαθανασίου-Φωτοπούλου μοιράζεται μαζί μας με απλό αλλά διόλου απλοϊκό τρόπο όχι μόνο τις προσωπικές της εμπειρίες ή τα φιλότιμα διαβάσματα που έχει κάνει ακριβώς για να αντιμετωπίσει την πρόκληση του συγκεκριμένου ταξιδιού, αλλά κυρίως την προσωπική της, ευαισθητοποιημένη εμπειρία και σχέση με τους συγκεκριμένους χώρους, τις πόλεις, τα μνημεία, τους ανθρώπους, το παρελθόν και το παρόν τους. Ούτε πάλι καταγράφει απλώς μιαν ακόμα τουριστική περιπλάνηση, αλλά την αληθινή περιπέτεια, τη μυητική διαδικασία ενός ταξιδιού που μπορεί, τηρουμένων των αναλογιών, να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει κανείς και τον εαυτό του και τον κόσμο. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Όλα τα άλλα βρίσκονται στα κείμενα και τις φωτογραφίες της ανά χείρας μελέτης. Τα σπουδαιότερα, πάντως, βρίσκονται πίσω από τις λέξεις και πίσω από τις εικόνες. (Μάνος Στεφανίδης, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - ΖΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

Νο.4:-- Ζήσε τη ζωή σου – Ένα ημερολόγιο 90 ημερών στωϊκής σκέψης

Polat Brittany

Εκδ. Παπαδόπουλος €15,55 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Περιγραφή

Ένα ημερολόγιο 90 ημερών φέρνει τη στωική σοφία στην καθημερινή ζωή μας

Ο Στωικισμός είναι μια φιλοσοφία με μακραίωνη παράδοση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απολίθωμα. Στις μέρες μας, άνθρωποι από όλο τον κόσμο καταφεύγουν σε αυτόν για να βρουν παρηγοριά, να ελέγξουν τις αρνητικές πλευρές του χαρακτήρα τους και να υλοποιήσουν τις ευγενείς φιλοδοξίες τους. Στο Ζήσε τη ζωή σου, η Brittany Polat προτείνει ένα ημερολόγιο 90 ημερών για εσάς που θέλετε να πατήσετε γερά τα πόδια σας στη γη και να εμβαθύνετε στη γνώση του εαυτού σας. Στις σελίδες του θα βρείτε ανακούφιση από τη θλίψη και θα επανασχεδιάσετε με έμπνευση το μέλλον σας. Είτε έρχεστε σε επαφή με τον Στωικισμό για πρώτη φορά είτε είστε εξοικειωμένοι με το σύστημά του, αυτό το βιβλίο θα υποστηρίξει το ταξίδι σας προς τις αρχέγονες πηγές, μέσα από την πρακτική και την ενσυναίσθηση, αξιοποιώντας τα διδάγματα και το έργο σοφών ανθρώπων.

- Ακολουθήστε μια καλά οργανωμένη διαδρομή 90 ημερών, για να οδηγηθείτε από την επίγνωση στην αποδοχή και στην ολοκλήρωση του εαυτού σας.

- Ανακαλύψτε τις βαθιές ρίζες του Στωικισμού, που άλλαξε τον τρόπο θέασης του κόσμου.

- Αξιοποιήστε τις συμβουλές επιφανών στωικών, όπως ο Μάρκος Αυρήλιος, ο Σενέκας και ο Επίκτητος.

- Εντρυφήστε σε κείμενα που σας ενθαρρύνουν να περπατήσετε στον δρόμο της αρετής και της γαλήνης, με οδηγό τον ορθό λόγο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Νο.5:-- Ελεύθερη – Μεγαλώνοντας στο τέλος της ιστορίας

Ούπι Λέα

Εκδ. Πατάκης - €18,65 ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Περιγραφή

Η Λέα μεγαλώνει στην Αλβανία στα τέλη της δεκαετίας του '80, μια χώρα όπου η κρατική ιδεολογία έχει επισήμως αντικαταστήσει τη θρησκεία. Εκείνα τα χρόνια ήταν ακόμη σχεδόν αδύνατον είτε να πας είτε να φύγεις από την Αλβανία. Ήταν ένα μέρος με ατελείωτες ουρές και ελλείψεις στα μαγαζιά, με πολιτικές εκτελέσεις και παντοδύναμη μυστική αστυνομία. Για τη Λέα, ήταν το σπίτι της και η ασφάλειά της. Οι άνθρωποι ήταν ίσοι, οι γείτονες βοηθούσαν ο ένας τον άλλον και τα παιδιά μεγαλώνοντας θα οικοδομούσαν έναν καλύτερο κόσμο. Υπήρχε κοινός σκοπός και ελπίδα. Και τότε, τον Δεκέμβριο του 1990, έναν χρόνο μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, όλα άλλαξαν, εν μιά νυκτί σχεδόν.

Τα αγάλματα του Στάλιν και του Χότζα γκρεμίστηκαν. Μπορούσες να ψηφίζεις ελεύθερα, να φοράς ό,τι θέλεις, δεν φοβόσουν πια μήπως σε ακούσει κάποιο αδιάκριτο αυτί. Όμως εργοστάσια έκλειναν, δουλειές χάνονταν και ολόκληρες οικογένειες έφευγαν, κατά χιλιάδες, για την Ιταλία και την Ελλάδα, επιθετικά συστήματα πυραμίδας κυριάρχησαν, δίπλα στο οργανωμένο έγκλημα και τη σωματεμπορία. Ο πατέρας της αναγκάστηκε, παρά τις αριστερές του πεποιθήσεις, να κάνει απολύσεις, η μητέρα της εξελίχθηκε σε συντηρητική πολιτικό στο πρότυπο της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η Ούπι συνδυάζει το προσωπικό και το πολιτικό, τη λογοτεχνία με την πολιτική θεωρία, σ' ένα σπουδαίο βιβλίο. Είναι η ιστορία ενός παιδιού που μεγάλωσε κυριολεκτικά ανάμεσα σε δύο κόσμους, είναι το βιβλίο ενός ανθρώπου που βρέθηκε απέναντι στο Τέλος της Ιστορίας, και που αναρωτιέται σήμερα για το νόημα της λέξης ελευθερία: τι σημαίνει, σε τι συνίσταται, για ποιον, με ποιους όρους... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΗΡΙΟ

Νο.1:-- Το κόκκινο θηρίο

Αγάπη Παπουτσάκη

Εκδ. Πατάκης - €8,40 ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Περιγραφή

 Τι σόι ιστορία είναι αυτή που ξεκινάει με έναν τρικούβερτο καβγά για ατίθασα φρύδια, κουτσομούρες και γραμματικά λάθη; Ο τρικούβερτος καβγάς για ατίθασα φρύδια, κουτσομούρες και γραμματικά λάθη είναι μια ασήμαντη αφορμή, ικανή να ξυπνήσει ένα θηρίο που για χρόνια φουντώνει αθόρυβα στα σωθικά ενός ανήσυχου κοριτσιού. Η Χαρά βρίσκει την ησυχία της ζωγραφίζοντας, μέχρι τη στιγμή που το θηρίο μέσα της θα ξεπεταχτεί με φόρα πάνω στο χαρτί ως μια ανεξέλεγκτη κόκκινη μουντζούρα. Ένα θηρίο χιλιομπερδεμένο όσο και το πεπρωμένο του. Γιατί ποιος είναι, αλήθεια, ο προορισμός μιας μουντζούρας; Μόνη και γεμάτη ερωτήματα, η μουντζούρα-θηρίο θα ξεκολλήσει από το άδειο χαρτί ξεκινώντας μια περιπέτεια για να ανακαλύψει τον εαυτό της. Ψάχνοντας για τη θέση της στον κόσμο, θα μπερδευτεί και θα ξεμπερδευτεί, θα ενθουσιαστεί, θα απογοητευτεί, πάντα με την ορμή και το πείσμα που αρμόζουν σε ένα κόκκινο θηρίο.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Νο.2:-- Παιχνίδια κληρονομιάς

Lynn Barnes Jennifer

Εκδ. Ψυχογιός - €18,65 ΕΦΗΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Περιγραφή

Η Έιβερι δεν είχε τίποτα. Είχε, όμως, ένα σχέδιο: Να μείνει προσηλωμένη στον στόχο της, να δουλέψει σκληρά για να κάνει τη ζωή της καλύτερη. Και τότε ένας εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος πεθαίνει και της αφήνει σχεδόν όλη την περιουσία του. Και κανείς, ούτε καν η Έιβερι, δεν ξέρει γιατί.

Εκείνοι είχαν τα πάντα. Τώρα η Έιβερι πρέπει να εγκατασταθεί στην έπαυλη που κληρονόμησε – μια έπαυλη που κατοικείται από μυστικά, κρυφούς κωδικούς και την οικογένεια του δισεκατομμυριούχου. Οι συγγενείς του ηλικιωμένου άντρα είναι αποφασισμένοι να ανακαλύψουν γιατί η Έιβερι κληρονόμησε την περιουσία που τους ανήκε.

Τώρα υπάρχει μόνο ένας κανόνας: Σε αυτό το παιχνίδι παίζονται όλα για όλα. Η Έιβερι σύντομα θα βρεθεί παγιδευμένη στο θανάσιμο παιχνίδι αυτής της παράξενης οικογένειας. Μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν, για να μη χάσουν την περιουσία τους;

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - ΟΙ ΞΕΝΟΙ

Νο.3:-- Οι Ξένοι

Soderguit Alfredo

Εκδ. Μεταίχμιο - €13,20 ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

Περιγραφή

Σε μια φάρμα πουλερικών, τα ζώα ζουν ικανοποιημένα και ασφαλή, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν. Μέχρι που καταφθάνουν οι ξένοι.

Για τις κότες οι ξένοι είναι υπερβολικά μεγάλοι, υπερβολικά βρεγμένοι και υπερβολικά τριχωτοί. Όμως είναι η εποχή του κυνηγιού και χρειάζονται ένα μέρος για να κρυφτούν. Έτσι, οι κότες με βαριά καρδιά τους αφήνουν να μείνουν, αρκεί να ακολουθήσουν τους κανόνες και να μην έχουν πολλά πάρε δώσε μαζί τους.

Καθώς όμως οι μέρες περνούν, τα γεγονότα κάνουν σιγά σιγά τις κότες να δουν την κατάσταση, και τους ξένους, με άλλο μάτι... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SOLONION BOOKSHOP PRESENTS THE WEEK`S BEST SELLERS:

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - MY HYGGE HOME

Νο.1:-- My Hygge Home

Wiking Meik

Pub. Penguin - €26.85 - Decor & Style quides

Decription 

A gorgeous guide to the Danish art of creating a cosy, happy home from the internationally bestselling author, Meik Wiking.

Our homes should be a place of comfort, a place to feel safe when we shut the door. Somewhere to be ourselves, to unwind and create special memories. Inspired by Danish design and traditions, this beautiful new book from Meik Wiking shares how to turn your home into a sanctuary and live like the happiest people in the world.

With simple tips based on new research from The Happiness Institute in Copenhagen, this book reveals what makes a happy home tick. No matter how much space you have or what your budget is, Meik shows how you can use colour, light and space to create your happy place and celebrate cosiness the Danish way.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - REMEMBERINGS O CONNOR SINEAD

No.2:-- Rememberings, ‘O Connor Sinead

Pub. Penguin - €15.80 MUSIC /SINGERS

Decription 

Sinéad O'Connor's voice and trademark shaved head made her famous by the age of twenty-one. Her recording of Prince's 'Nothing Compares 2 U' made her a global icon. She outraged millions when she tore up a photograph of Pope John Paul II on American television.

O'Connor was unapologetic and impossible to ignore, calling out hypocrisy wherever she saw it. She remained that way for over three decades.

In her acclaimed No 1 bestselling memoir Rememberings, O'Connor told her story - the heartache of growing up in a family falling apart; her early forays into the Dublin music scene; her adventures and misadventures in the world of sex, drugs and rock'n'roll; the fulfilment of being a mother; her ongoing spiritual quest - and through it all, her abiding passion for music.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ -  FREE THE EQUAL

Νο.3:-- Free the equal

Chandler Daniel

Pub. Penguin - €39.50 SOCIAL & POLITICAL PHILOSOPHY

Decription 

This is the revolutionary thought experiment proposed by the twentieth century's greatest political philosopher, John Rawls. As economist and philosopher Daniel Chandler argues in this hugely ambitious and exhilarating intervention, it is by rediscovering Rawls that we can find a way out of the escalating crises that are devastating our world today.

Taking Rawls's humane and egalitarian liberalism as his starting point, Chandler builds a careful and ultimately irresistible case for a progressive agenda that would fundamentally reshape our societies for the better. He shows how we can protect free speech and transcend the culture wars; get money out of politics; and create an economy where everyone has the chance to fulfil their potential, where prosperity is widely shared, and which operates within the limits of our finite planet.

This is a book brimming with hope and possibility - a galvanising alternative to the cynicism that pervades our politics. Free and Equal has the potential not only to transform contemporary debate, but to offer a touchstone for a modern, egalitarian liberalism for many years to come, cementing Rawls's place in political discourse, and firmly establishing Chandler as a vital new voice for our time.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - CROOK MANIFESTO

Νο.4:-- Crook Manifesto

Whitehead Colson

Pub. Little Brown Book - €23.70 FICTION

Decription 

ONE OF THE MOST ANTICIPATED BOOKS OF THE SUMMER BY OPRAH DAILY, NEW YORK TIMES, WASHINGTON POST, TIME, NPR, LOS ANGELES TIMES, ESSENCE AND MOREA BBC BEST BOOK OF THE YEAR PICK' Whether in high literary form or entertaining, page-turner mode, the man is simply incapable of writing a bad book' IAN WILLIAMS, GUARDIAN'A dazzling treatise . . .

gleefully detonates its satire upon this world while getting to the heart of the place and its people' NEW YORK TIMES' Crook Manifesto gave me something I had missed in recent reading: joy' TELEGRAPH'A masterpiece' PEOPLE MAGAZINE From two-time Pulitzer Prize-winning author Colson Whitehead comes the thrilling and entertaining sequel to Harlem Shuffle1971, New York City. Trash piles up on the streets, crime is at an all-time high, the city is going bankrupt, and a shooting war has broken out between the NYPD and the Black Liberation Army. Furniture store owner and ex-fence Ray Carney is trying to keep his head down, his business up and his life straight.

But then he needs Jackson 5 tickets for his daughter May and he decides to hit up an old police contact, who wants favours in return. For Ray, staying out of the game gets a lot more complicated - and deadly. 1973.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - THE STORY OF THE WORLD IN 100 MOMENTS

Νο.5:-- The story of the world in 100 moments

Oliver Neil

Pub. Bantam Press - €39.50 HISTORY

Decription 

From Genghis Khan's domination on earth to Armstrong's first steps on the moon, discover the 100 moments that defined humanity and shaped our world forever.

Neil Oliver takes us on a whistle-stop tour around the world and through a million years to give us this unique and invaluable grasp of how human history pieces together.

From the east to the west, north to south, these 100 moments act like stepping stones allowing us to make sense of how these pivotal events have shaped the world we know today. Including many moments readers will expect - from the advent of the printing press to the birth of the internet - there are also surprises, and with them, some remarkable, unforgettable stories that give a whole new insight on our past.

From the bestselling author of The Story of the British Isles in 100 Places, this is outstanding new history of how our world was made from 5000 BC to the present.

 

 

___________________________________________________________________

Children΄s Books

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - THE BUBBLE BOY

Νο.1:-- The bubble boy

Foster Stewart

Pub. Simon & Schuster - €12.65 CHILDREN FICTION

Decription 

Amir is mad. He's crazy. But the hospital wouldn't let a crazy person in.

They must have interviewed him and checked his qualifications. But maybe he didn't even meet them? Maybe he hasn't even come from India. He might have arrived on an alien spaceship and snuck in here in the middle of the night.

Eleven-year-old Joe can't remember a life outside of his hospital room, with its beeping machines and view of London's rooftops. His condition means he's not allowed outside, not even for a moment, and his few visitors risk bringing life-threatening germs inside his 'bubble'. But then someone new enters his world and changes it forever.

THE BUBBLE BOY is the story of how Joe spends his days, copes with his loneliness and frustrations, and looks - with superhero-style bravery, curiosity and hope - to a future without limits. Expect superheroes, super nurses and a few tears from this truly unique story. 'Poignant, hopeful and heartbreaking' Fiona Noble - Children's Editor, The Bookseller 'Deeply moving and utterly gripping.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - WILDER GIRLS

Νο.2:-- Wilder Girls

Power Rory

Pub. Macmillan - €14.20 CHILDREN HORROR STORY

Decription 

An instant New York Times bestseller, Wilder Girls is Rory Power's chilling and unputdownable YA debut. The Power meets We Were Liars in this compelling story of survival and the power of female friendships, perfect for fans of A Good Girl's Guide to Murder. 'Body horror meets boarding school in a moving, terrifying thriller' - Guardian Everyone loses something to the Tox; Hetty lost her eye, Reese's hand has changed, and Byatt just disappeared completely.

It's been eighteen months since the Raxter School for Girls was put in quarantine. The Tox turned the students strange and savage, the teachers died off one by one. Cut off from the mainland, the girls don't dare wander past the school's fence where the Tox has made the woods wild and dangerous.

They wait for the cure as the Tox takes; their bodies becoming sick and foreign, things bursting out of them, bits missing. But when Byatt goes missing, Hetty will do anything to find her best friend, even if it means breaking quarantine and braving the horrors that lie in the wilderness past the fence. As she digs deeper, she learns disturbing truths about her school and what else is living on Raxter Island.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ -  I AM ME

Νο.3:-- I am me

Verde Susan

Pub. Abrams - €18.95 CHILDREN PICTURE BOOK

Decription 

Sometimes I stand out in a crowd.

Sometimes I am not seen at all, and I feel alone.

I start to ask myself, why can’t I blend in? Fit the mold?

But when I stop and look, I see nothing in this world is exactly the same.

Sometimes we hide who we really are to conform to the way we think we are supposed to be in the world. Sometimes we compare ourselves to others and feel we don’t fit in. But when we realize we are something to be celebrated, and we proudly live out loud as our true selves, we can make our unique mark on the world—and share our joy!

From the New York Times bestselling team behind the I Am series comes a bighearted celebration of individuality, of being comfortable in our own skin, respecting others for who they are, living authentically, and loving ourselves. For anyone who’s ever felt like too much or not enough, I Am Me is an affirming reminder that difference is what makes life beautiful—and that each of us matters, just as we are.