Τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΡΓΑ παρουσιάζουν τα Ευπώλητα Βιβλία της Εβδομάδας:

 

 

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΠΑΡΓΑ - ΣΑΛΩΜΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΕΠΛΑ

Νο.1:-- Σαλώμη με τα Ματωμένα Πέπλα

Συγγραφέας: Χάρης Χριστοδούλου

Εκδόσεις:  Φυλάτος

Περιγραφή:

Ο χορός της, επάνω στις άκρες των άγριων κυμάτων έμοιαζε αλλόκοτα ρομαντικός. Οι άνθρωποι στη ζωή της διένυαν τη διαδρομή τους επάνω σε μια γέφυρα από τρεμάμενους φάρους που έμοιαζαν σαν τα θολά συναισθήματά τους. Αγάπες που ρημάχτηκαν, που δεν ευδοκίμησαν στην άπνοια της αλήθειας. Προδοσίες σαν ηφαίστεια που οι καυτές τους λάβες, με ασταμάτητη ορμή, στο πέρασμά τους απανθράκωναν τις φιλόδοξες ελπίδες της όμορφης Σαλώμης. Απώλειες που ξαμολήθηκαν ασυγκράτητες και σημάδεψαν τα χνάρια στο μονοπάτι της. Μια ομορφιά που απέπνεε δύναμη ψυχής και ανάβλυζε μέσα από τα υγρά γαλανόγκριζα μάτια της.

Μάχη στη μάχη για το καλύτερο αύριο, για τη στιγμή που θα την αγκάλιαζαν η γαλήνη και η αγάπη σφιχτά, για να επουλώσουν τα τραύματα και να ξανακολλήσουν τα κομμάτια της.

Η Σαλώμη, από μικρή, κουβαλούσε ένα κάρο με αναμνήσεις που τη στιγμάτισαν, καταδικασμένη σε μια μάταιη ζωή.

Δεν παραδόθηκε όμως εύκολα. Πίστεψε στα θολά, αναμμένα φώτα που της έδιναν έστω μια μικρή δόση ψεύτικης ευτυχίας. Προδομένη, νικημένη, πάλεψε, κουράστηκε. Πνίγηκε μέσα στον μαύρο κύκλο της. Χάθηκε μέσα σ’ έναν λαβύρινθο γεμάτο καθρέφτες. Κάθε στιγμή αντίκριζε με κομμένη την ανάσα την πικρή αλήθεια.

Μια αληθινή ιστορία του χτες που φτάνει στο σήμερα.

Θα διδάξει πως όταν η ζωή σου κυριεύεται από καταιγίδες, κάπου μέσα στον ήλιο, ίσως να υπάρχει και για σένα μια δική σου ηλιαχτίδα. Μια ηλιαχτίδα που θα σε γεμίζει με αντοχή μέχρι την επόμενη συννεφιά…

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΠΑΡΓΑ - ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ

Νο.2:--  Μαύρο ρόδο

Συγγραφέας: Ελένη Καπλάνη

Εκδόσεις:  Λιβάνη

Περιγραφή:

Η επιστροφή στο πατρικό είναι ταυτόχρονα και επιστροφή στο παρελθόν, τότε που όλα άλλαξαν απότομα στη ζωή της νέας κοπέλας. Η πάλη ανάμεσα στο θέλω και το πρέπει, το πρέπει και το μπορώ, με τις σκιές του χθες να βαραίνουν το πεπρωμένο της. Πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της, χωρίς η ίδια να το έχει επιλέξει, σ’ ένα χώρο που της άφησε τα σημάδια του, μ’ έναν τρόπο σκέψης μακριά από των υπολοίπων. Οι εσωτερικές συγκρούσεις τεράστιες. Τι θα ακολουθήσει; Όταν ο άλλος σού δίνει ένα κομμάτι της ψυχής σου που δεν είχες καν αντιληφθεί ότι σου έλειπε, τότε μήπως η αγάπη είναι ένα λουλούδι που πρέπει να του επιτρέψεις να ανθίσει; Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι ορίζει η μοίρα. Η αγάπη είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας έκανε ο Θεός.

Ένα μυθιστόρημα όχι μόνο για τον έρωτα, αλλά και για την αγνότητα της ψυχής, ένα καθηλωτικό και κατανυκτικό βιβλίο.

O Δημήτρης την κοίταξε με απορία, αλλά βλέποντας το πρόσωπό της να λάμπει ολόκληρο από τα γέλια χάζεψε. Λες και το γέλιο ήταν μαγικό και πήρε τα ράσα από πάνω της και άφησε μια όμορφη νεράιδα. Το μαντίλι είχε κυλήσει από το κεφάλι της και φάνηκαν τα καστανόξανθα μαλλιά της. «Είσαι πανέμορφη!» της είπε χωρίς να το σκεφτεί και της κόπηκε το γέλιο μαχαίρι. Τον κεραυνοβόλησε με το βλέμμα της και κουκουλώθηκε με το μαντίλι. Σηκώθηκε απότομα για να φύγει. Είχε περάσει τα όρια. Κακώς μιλούσε με τούτο τον ανέμελο νεαρό. Δεν έπρεπε.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ - Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Νο.3:--  Η Σφραγίδα

Συγγραφέας: Λένα Μαντά

Εκδόσεις:  Ψυχογιός

Περιγραφή:

Οδός Ισαύρων…

Εκεί αρχίζει τη ζωή αυτός η Φρειδερίκη Ρένεση· κόρη του Βασίλη και αυτός Λουίζας, αδελφή του Φώτη.

Οδός Ασκληπιού…

Στο παλιό αρχοντικό ζει ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζει το σκοτεινό παρελθόν του Βασίλη Ρένεση, πριν μάθει το αποτρόπαιο παρόν του.

Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται· από την οδό Ισαύρων, που κρύβει τόση βία, κυλάει ανάμεσα στα στενά αυτός Τρούμπας, γυρίζει πίσω στην Κατοχή και σταματάει στη Χούντα…

Στο κατώφλι του Αναμορφωτηρίου Θηλέων… Εκεί όπου έγινε το μεγάλο κακό… Τη χρονική στιγμή όπου άλλαξε το παρόν και το μέλλον. Πίσω από αυτός ψηλούς τοίχους του, μπήκαν τα θεμέλια για να πληρώσουν οι ένοχοι.

Μόνο που ο δρόμος είναι μακρύς, το αίμα ρέει και τα σημάδια πονούν…

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΠΑΡΓΑ - ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΕΙΕΣ ΣΙΩΠΗΣ ΒΕΡΕΓΓΑΡΙΑ

Νο.4:-- Τρεις Γενιές Σιωπή – Βερεγγάρια

Συγγραφέας: Γιόλα Δαμιανού

Εκδόσεις:  Τελεία

Περιγραφή

Το 1916 στο ορεινό χωριό Πρόδρομος μια νεαρή γυναίκα γίνεται μάρτυρας μιας τραγικής δολοφονίας.Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά, ο νεαρός Πίτερ Χάρισον ταξιδεύει από τον Καναδά στην Κύπρο για να γνωρίσει το ορεινό χωριό αυτός μητέρας του και καταλήγει στο διάσημο ξενοδοχείο Βερεγγάρια. Παρά το δέος για το επιβλητικό κτίσμα που δεσπόζει σαν κάστρο ψηλά στον λόφο, μια αδιάκοπη ταραχή δεν τον αφήνει να ησυχάσει και αυτός νύχτες βασανίζεται από παράξενα όνειρα.Η φωνή μιας γυναίκας θα τον οδηγήσει σ՚ ένα μυστηριώδες παρελθόν. Δολοφονίες, ίντρικες και μίση συνθέτουν το σκηνικό μιας αυτός εποχής και ο αυτός θα κληθεί να αποδώσει δικαιοσύνη και να ξεθάψει ένα άγνωστο παρελθόν.Ο έρωτάς του για την όμορφη Κασσάνδρα θα δοκιμαστεί κι αυτός, σε μια προσπάθεια να πληρωθούν παλιές αμαρτίες και να σβήσει η παλιά κατάρα 

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΠΑΡΓΑ - ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ

Νο.5:-- Τελειώνει με Εμάς

Συγγραφέας: Hoover Collen  

Εκδόσεις:  Διόπτρα

Περιγραφή:

Κάποιες φορές αυτός που σε αγαπάει περισσότερο είναι και αυτός που σε πληγώνει περισσότερο.

Η ζωή δεν ήταν εύκολη για τη Λίλι, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να δουλέψει σκληρά για να εκπληρώσει όλα όσα ονειρευόταν.

Αφού έφυγε από τη μικρή πόλη του Μέιν, σπούδασε, μετακόμισε στη Βοστόνη και άνοιξε τη δική της επιχείρηση. Έτσι, όταν γνωρίζει τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ, ξαφνικά η ζωή της φαντάζει πολύ όμορφη για να είναι αληθινή.

Ο Ράιλ είναι δυναμικός, πεισματάρης, ίσως και λίγο αλαζόνας. Όμως είναι και ευαίσθητος, πολύ ευφυής κι έχει αδυναμία στη Λίλι. Και όταν φοράει ρούχα χειρουργείου γίνεται ακόμα πιο γοητευτικός.

Η Λίλι δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της. Ωστόσο η τεράστια απέχθειά του για τις σχέσεις είναι ανησυχητική. Και παρόλο που η Λίλι γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα του, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί.

Όμως δεν την κατακλύζουν μόνο τα ερωτηματικά για τη σχέση της αλλά και οι σκέψεις της για τον Άτλας Κόριγκαν – τον πρώτο της έρωτα που τη δένει με το παρελθόν που άφησε πίσω της.

Ήταν η αδελφή ψυχή και ο προστάτης της. Όταν ξαναεμφανίζεται, ξαφνικά ό,τι έχει χτίσει η Λίλι με τον Ράιλ απειλείται…

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Παιδικά Βιβλία

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΠΑΡΓΑ - Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Νο.1:-- Ο Λύκος Ζαχαρίας και το Μυστήριο στο Μουσείο

Συγγραφέας: Orianne Lallemand

Εκδόσεις:  Παπαδόπουλος

Περιγραφή:

«Σήμερα θα πάμε στο μουσείο!» ανακοίνωσε η Λουλού στον λύκο Ζαχαρία. Του λύκου Ζαχαρία δεν του αρέσει καθόλου αυτή η ιδέα! Βαριέται ήδη! Όμως η επίσκεψη έχει μεγάλο ενδιαφέρον: ο συναγερμός χτυπά, ένα έργο εξαφανίζεται… Ο λύκος Ζαχαρίας είναι έτοιμος να λύσει το μυστήριο! Ένα βιβλίo για τα μουσεία, την τέχνη, αλλά και τους χαμένους θησαυρούς!

 

 

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΠΑΡΓΑ - ΠΕΡΙΚΛΗΣ Ο ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ

Νο.2:-- Περικλής ο Σκαντζόχοιρος  

Συγγραφέας:  Εύη Ουστά

Εκδόσεις:  Τελεία

Περιγραφή:

Ο Περικλής νιώθει απελπισμένος και μόνος! Αυτά τα αγκάθια, του προκαλούν τόσα προβλήματα...Παίρνει τότε την απόφαση να τα αφαιρέσει όλα. Θα τα καταφέρει άραγε; Ένα παραμύθι για την αγάπη, τη φιλία, την αποδοχή και την αυτοεκτίμηση.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΠΑΡΓΑ - DOG MAN 6 ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

Νο.2:-- Dog Man 6 Το κάλεσμα της Άγριας Φύσης

Συγγραφέας:  Ντέιβ Πίλκι

Εκδόσεις:  Ψυχογιός

Περιγραφή:

ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΟΓΚΜΑΝ ΚΑΚΟΣ ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ;

- Ντόγκμαν, συλλαμβάνεσαι!

- Θα πας στη σκυλοφυλακή για πολύυυυυ καιρό!

- Πάμε, ζιζάνιο!!!

Ο Ντόγκμαν ο σκληροτράχηλος αστυνομικός φυλακίζεται για ένα έγκλημα που δε διέπραξε! Ενώ οι φίλοι του προσπαθούν να αποδείξουν την αθωότητά του, ο Ντόγκμαν παλεύει να βρει τη θέση του ανάμεσα σε σκυλιά και ανθρώπους. Θα ταιριάξει άραγε πουθενά;