Δήλωση Προέδρου ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος 

Με τη μαζική μας παρουσία στις κάλπες και με την ψήφο μας μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας 

 

Δείτε τη δήλωση εδώ: https://youtu.be/AdFor27amZA

Για τηλεοπτικούς σταθμούς: https://we.tl/t-1AeJh0mu7b

Άσκησε πριν από λίγο το εκλογικό του δικαίωμα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Σε σχόλιο δημοσιογράφου για το ότι δεν διεκδίκησε προνομιακή μεταχείριση λόγω του κόσμου που περίμενε στην ουρά, ο Μαρίνος Σιζόπουλος απάντησε: 

«Στην κάλπη και όχι μόνο, όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.  

Σε μια περίοδο όπου οι αναβαθμισμένες απειλές της Τουρκίας σε βάρος της πατρίδας μας, αλλά και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι συμπατριώτες μας, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτές τις προεδρικές εκλογές που θα έχουν άμεση σχέση με το μέλλον της πατρίδας μας, του λαού μας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.  

Οι πολίτες με τη μαζική μας παρουσία στις κάλπες και με την ψήφο μας μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας. Γι’ αυτό και για εμάς το πιο σημαντικό είναι σε αυτές τις εκλογές με την επιλογή μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.  

Θεωρούμε πως τα όσα μέχρι σήμερα μας χωρίζουν πρέπει να μείνουν στο παρελθόν. Θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε ως λαός να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».  

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αποχή, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε: 

«Η αποχή θα υπάρχει. Ελπίζω ότι θα είναι σε μικρότερο βαθμό από ότι στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και ενδεχομένως να είναι σε μικρότερο βαθμό και την επόμενη Κυριακή. Όμως οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι με την αποχή δεν έχουμε να κερδίσουμε οτιδήποτε. Με την συμμετοχή μας όμως μπορούμε να συμβάλουμε στην διαμόρφωση του μέλλοντός μας και να είμαστε και εμείς υπεύθυνοι σε αυτό που θα μπορεί η πατρίδα μας στο μέλλον να αντιμετωπίσει αλλά και να καθορίσει».   

Γραφείο Τύπου 

Λευκωσία, 5 Φεβρουαρίου 2023