ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΡΟΣ ΜΜΕ

Δήλωση Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για το αποτέλεσμα των εκλογών

Σύνδεσμος: https://youtu.be/7Q7_Qksindc

Βλέπετε γιατί άξιζε εδώ και δεκαετίες να υπηρετώ αυτόν τον περήφανο κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ένα κόμμα με αρχές και αξίες και με ανθρώπους που παραμένουν δίπλα από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Γι’ αυτά που πιστέψαμε, την ενωμένη Κύπρο μας, τη δυνατή οικονομία για να μπορούμε να έχουμε αξιοπρεπείς πολίτες.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι απολύτως σεβαστό.

Έχω ήδη συγχαρεί τους ανθυποψηφίους μου, τον κ. Χριστοδουλίδη και τον κ. Μαυρογιάννη για την επιτυχία τους να περάσουν στον δεύτερο γύρο. Δώσαμε έναν σκληρό αγώνα στις πλέον αντίξοες πολιτικά συνθήκες.

Φέραμε ένα αποτέλεσμα πολύ κοντά στο ποσοστό του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές και παίρνοντας και περισσότερους ψήφους από ό, τι στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Δεν ήταν όμως αρκετό.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους μας εμπιστεύτηκαν. Που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, στάθηκαν δίπλα στην ιστορική μας παράταξη και τις ιδέες της. Και πορεύτηκαν μαζί μας σε όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι, παρά την προσπάθεια της διάσπασης.  

Και δεν ευχαριστώ μόνο τους Συναγερμικούς αλλά και όσους συστρατεύτηκαν πιστεύοντας στις αρχές και το πρόγραμμά μας.

Πρέπει να έχουν το κεφάλι ψηλά γιατί παρέμειναν προσηλωμένοι και υπερασπίστηκαν αξίες που, αργά ή γρήγορα, θα δικαιωθούν. Η απόφαση για την επόμενη μέρα είναι συλλογική.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι ένα δημοκρατικό κόμμα με ισχυρότατες θεσμικές διαδικασίες. Τα όργανά του θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα και την περαιτέρω στάση μας.

Ένα είναι το σίγουρο, ένα είναι το βέβαιο: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα παραμείνει ενωμένος και δυνατός, πρωταγωνιστής στη Βουλή και την κοινωνία.

Και θα παραμείνω προσωπικά δεσμευμένος σ’ αυτήν την υψηλή αποστολή. Τη χρωστώ στους αγώνες και στα όσα έχετε κάνει, όχι μόνο τους τελευταίους μήνες αλλά και όσα μας κληρονόμησε ο Γλαύκος Κληρίδης, με τις αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω μας. Και δεν είναι άλλες και φάρος για τον ΔΗΣΥ οι αρχές του, για εθνική δικαίωση, δυνατή οικονομία και αξιοπρεπείς πολίτες.

 

Σας ευχαριστώ πολύ

 

5.2.2023