Seçim kampanyası ofisi üyesi Melpo Pittara, ülkenin refahını, ülke çocuklarına şimdi ve gelecekte hak ettiklerini vermeyi sadece DİSİ Başkanı’nın garanti edebileceğini söyledi.

Pittara açıklamasında, geçen cuma günü Temsilciler Meclisi’nin çoğunluğunun oyladığı, Yunan askeri cuntasının 1974’teki darbeye karşı direnişin onurlandırıldığı ve General Grivas’ın kınandığı ifadelerin yer aldığı karardan bahsetti.

Melpo Pittara, aday Nikos Christodoulides ve kendisini destekleyen siyasî partilerin birlikten söz ettiklerini ancak AKEL’le birlikte geçmişin bölünmesini öne çıkarmaya karar verdiklerini ifade etti.

Bağımsız aday Andreas Mavroyiannis, çarşamba günü Kıbrıs Tiyatro Kuruluşları Federasyonu ve Kıbrıs İnşaat Müteahhitleri Birliği üyeleriyle görüştü.

İlk toplantıda Mavroyiannis’e tiyatro sektöründe karşılaşılan, yardımlarla ilgili bürokratik formaliteler gibi sorunlar ve genelde son yıllarda kültürün marjinalleşmesi hakkında bilgi verildi.

Andreas Mavroyiannis OSEOK’la görüşmesinde de “yapıcı” görüş alıverişinde bulundu; “yapı sektörü kalkınırsa Kıbrıs da kalkınır” dedi.

Mavroyiannis İş Birliği Evi’nde salı günü yer alan iki toplumlu bir toplantıda, adadaki çağ dışı kalmış durumu sona erdirmenin görevleri olduğunu bildirdi. Mavroyiannis Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklere konuşmasında, siyasî eşitliğe dayalı, iki bölgeli, iki toplumlu federasyon esasında bir çözüm gerektiğinin altını çizdi.

Seçmen kütüğündeki seçmenlerin kaydıyla ilgili dört cumhurbaşkanlığı adayının ortak kampanya çabasını duyuran aday Nikos Christodoulides’in siyasi ofisi, bu konu üzerinde ekibinin davetine adaylar Andreas Mavroyiannis, Achilleas Demetriades ve Georgios Kolokasides’in ekiplerinden olumlu yanıt geldiğini duyurdu.

Ofisin açıklamasında, “Dolayısıyla ilk toplantı, dört adayın ekiplerinin temsilcilerinin katılımıyla yapılmış, 27 Aralık 2022’de yeni seçmenlerin kayıt sürelerinin dolmasına birkaç gün kalan gençlerin seçim sürecine katılmaları gerektiğini açıklamak için ortak kampanyanın nasıl yönetileceği ayrıntılandırılmıştır” denildi.

Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Achilleas Demetriades çarşamba günü yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’ın “daha iyiyi” hak ettiğini, Birleşik bir Kıbrıs ve “Dürüst Devlet” gibi vatandaşları ilgilendiren ciddî konularla mücadele için kendisinin burada siyasetin içinde kalacağını bildirdi.

Demetriades Kıbrıs konusunda, 30 Haziran 2017 Guterres Çerçevesi’ndeki altı noktanın stratejik bir anlaşma için kullanılmasını önerdi.

“Bu, Cumhurbaşkanı Anastasiades ve şimdi vatandaşların oyuna rakip olan onun üç yakın yardımcısının başaramadıkları bir şeydir” diyen Demetriades, üç ana adayın, vatandaşların karşı karşıya kaldıkları günlük sorunlar için ikna edici çözüm önermede yetersizlik gösterdiklerine işaret etti.

Cumhurbaşkanı adayı Constantinos Christofides salı günü CYENS Mükemmellik Merkezi’ni ziyaret etti.

 

Yardımcılarının eşlik ettiği Christofides burada bilim insanları ve araştırmacılarla konuşup CYENS’in çalışmaları hakkında bilgi alma fırsatı buldu.

 

Christofides’e Lefkoşa Belediyesi’nin Akıllı Şehir projesi ve Kıbrıs Uzay Araştırma Kuruluşu’nun (CSEO) Uzay Entegrason Laboratuvarı hakkında bilgiler verildi.

 

KHA/MG/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı