Kıbrıs Merkez Bankası Başkanı Constantinos Herodotou, Ukrayna’daki savaşa bağlı olarak makroekonomik ortamın bozulmasına rağmen Kıbrıs bankalarından sağduyulu ön tedarik hazırlığı politikaları izlemelerini istedi.

Merkez Bankasından yapılan basın açıklamasına göre, 10’uncu Bankacılık Forumu ve Fintech Expo toplantısında konuşan Herodotou, arka arkaya iki krizin sonucunda bankacılık sektörü için ilk tur ters etkilerinin sınırlandığını söyledi ve şöyle devam etti:

“Bununla birlikte belirsizliğin düzeyi hâlâ üst tarafa doğru eğilmekte, sonuçlar özellikle kredi riski alanında henüz sonuna kadar gerçekleşmemektedir.”

“Bankacılık sektörü aynı zamanda ters dönen makro ekonomik gelişmelerin sıkıntıları ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bu durum varlık kalitesini bozabilir, değer düşüklüğü ve karşılıklarda yukarı doğru yükselen baskıya yol açabilir. Müşterilere sağduyulu ve ön tedarik hazırlığı politikalarıyla hızlı ve uygulanabilir yeniden yapılandırma, ters dönen ekonomik ortamın sonuçlarını daha etkin şekilde halletmede uygun yoldur.”

KHA/MG/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı