Meclis'ten yapılan açıklamada Milletvekili Rita Theodorou Superman'ın, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi'nin (UNODC) Suç Önleme ve Ceza Adaleti Komisyonu'nun 8 ve 9 Aralık tarihlerinde Viyana'da hibrit olarak düzenlenen 31'nci Yıllık Toplantısının  İkinci Bölümü'nde katılımcılara, Akdeniz Parlamenter Asamblesi'nin Akdeniz ve Körfez bölgesinde ceza adaletinin güçlendirilmesi ve sınır ötesi suçların önlenmesine yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdiği aktarıldı. Süpermen geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleşen 31’inci Yıllık Toplantısının Birinci Bölümü'nde de Meclisi temsil etmişti.

Açıklamada, Akdeniz Parlamenter Asamblesinin Kıbrıs heyetinin bir üyesi olan Superman, video mesajında ​​Asamblenin Akdeniz ve Körfez bölgesinde ceza adaletini güçlendirme ve sınır ötesi suçları önleme konusundaki faaliyetleri hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Superman'ın ayrıca, Asamblenin çevre suçlarını önlemeye ve bunlarla mücadele etmeye odaklandığını ve bu bağlamda Akdeniz'deki zehirli ve tehlikeli atıkların bertaraf edilmesi konusunda farkındalığı artırmak ve de bilgilendirme için diğer uluslararası aktörlerle "önemli ortaklıklar" geliştirdiğini söylediği vurgulandı.

KHA/ARM/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı