Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili son haberlerCumhurbaşkanlığı adaylarının 12 Aralıktaki seçim faaliyeti, Averof Neophytou Kıbrıs'ın mükemmellik potansiyeline ilişkin açıklaması, Andreas Mavroyiannis’in dağlık bölgelerin yeniden canlandırılması konusundaki tutumu ve Marios Eliades'in Avrupa Parlamentosu'ndaki soruşturma altındaki yolsuzluk skandalıyla ilgili düşüncelerini kapsıyor.

DİSİ Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Adayı Averof Neophytou, pazartesi günü Lefkoşa Belediye Başkanı Konstantinos Yiorkadjis'in huzurunda CYENS Center of Excellence ziyaretinde yaptığı açıklamada, Kıbrıs ekonomisinin, insan kalitesinin ve her şeyden önce her Kıbrıs vatandaşı için katma değerin değerlendirilmesinde Avrupa'nın ve dünyanın en iyi ülkelerinden biri haline gelebileceğini ve Mükemmel Kıbrıs olabileceğini söyledi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Andreas Mavroyiannis; Pelendriou, Kyperounta ve Karvouna bölgesindeki topluluklara yaptığı gezi kapsamında, Kıbrıs'ın dağlık topluluklarının entegre bir politika yoluyla canlandırılması ihtiyacına değindi. Mavroyiannis, kırsal kesimlerde yaşayanlarla yan yana olma ve onlarla dağ köylerinin karşılaştığı sorunlar ve güçlükler hakkında konuşma fırsatı bulduğunu belirterek, "Bölge, kentleşme olgusuyla boğuşuyor. Alt yapı, yol, okul, sağlığa yeterli erişim yok. Aynı zamanda gençlerin bölgeye yerleşip iş bulmaları için gerekli teşvikler de verilmiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Marios Eliades ise Katar'dan, Avrupa Parlamentosu üyeleri ve yöneticilerinden gelen yolsuzluk ve finansman skandalına ilişkin yaptığı açıklamada, ellerini Petro dolarlarla kirlettiği kanıtlanmış olanların ibret verici bir şekilde cezalandırılması gerektiğini belirtti ve Belçika adaletinin, kim olursa olsun, olaya karışan hiç kimseyi bağışlamayacağına dair mutlak inancı olduğunu söyledi.

KHA/ARM/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı