Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Bayan Natasa Pilidou, 2021-2027 dönemini kapsayan Yeni Girişimcilik Programı çerçevesinde 2021 yılında kadınlar tarafından yapılan toplam 187 başvuru ile ilgili olarak 10,6 milyon avro tutarında desteğin onaylandığını söyledi.

Pilidou, çarşamba günü Larnaka’da Kadın Girişimcileri Destekleme (Supporting Women Entrepreneurs)  konulu bir etkinlikte konuştu. Etkinlik Kıbrıs’ta İrlanda Büyükelçiliği ile Larnaka Belediyesi ve Kıbrıs Duty Free tarafından organize edildi.  

Bakan Pilidou, konuşmasında Yeni ve Kadın Girişimcilik Programlarının çok popüler programlar olduğunu ve Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından uygulanan en başarılı programlar arasında bulunduğunu söyledi.

Natasa Pilidou, devamla, şirketlerde çalışan ve girişimci olarak çalışan kadınları korumak amacıyla hükûmetin attığı adımlar çerçevesinde çocuk bakım tesislerinin güçlendirilmesi ve yasa değişiklikleri dâhil başka adımların da atılmasının önemine işaret etti.

2021-2027 Yeni Girişimcilik Programına değinen Bakan Pilidou, Programın, kadınları yeni iş kurmaya teşvik eden, yeni istihdam fırsatları yaratan ve ülkenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunan çok cazip teşvikler yaratan bir program olduğunu söyledi.

Yeni Girişimcilik Programının ilk aşaması Mayıs 2021- Aralık 2021 dönemini kapsayan bir aşama idi. Söz konusu dönemde toplam 820 başvuru yapıldı. 390 başvuru onaylandı ve sağlanan miktar 22,4 milyon avroya ulaştı.

Başvuran 187 kadına 10,6 milyon avro verildi.

KHA/JV/MHY/2023

Kıbrıs Haber Ajansı