Çalışma Bakanı Kyriacos Koushos çarşamba günü yaptığı açıklamada, üçüncü ülkelerden çalışanların istihdamına yönelik stratejinin gözden geçirilmesini istemeden Bakanlıktan ayrılmayacağını söyledi, bu konunun Bakanlar Kurulunun sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Koushos, Bakanlığının çalışma şeklini değerlendiren sendikalardan konuyla ilgili eleştiriler olduğunu, Kıbrıslıların ilgi göstermediği tarım ve hayvancılık, turizm sanayi gibi sektörlerin çalışanı olması gerektiğini dikkat çekti.

Sendikalarla hayat pahalılığı ödeneği üzerinde yapılan görüşmelerden söz eden Çalışma Bakanı, bunu halefine bırakacağı bir konu olduğunu, arabulucu olarak elinde geleni yaptığını ama sendikalar ve işveren örgütleri arasındaki taban tabana zıt görüşler, kendisine bir arabulucu öneri sunma izni vermediğini ifade etti.

Kyriakos Koushos, Ulusal Asgari Ücretle ilgili olarak da bunun ülkedeki en büyük reformlardan biri olduğuna dikkat çekti.

Altı aylık sürekli çalışmadan sonra tam mesai istihdamında 885 avro olan asgari ücretin 940 avroya yükseldiğini, bundan 80.000 kişiye denk gelen %20 oranında çalışanın yararlandığını, yaklaşık 40.000 kişinin maaşının da %30 yükseldiğini kaydetti.

KHA/MG/MHY/2023

Kıbrıs Haber Ajansı