Önümüzdeki 12 Şubat Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna kalmayı başaramayan adaylar, ilk tur sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptıkları açıklamalarda destekçilerine teşekkür ederek gelecekteki planlarına ve ikinci tura ilişkin açıklamalarda bulundular.

 

Oyların %6,04'ünü alarak dördüncü olan ELAM lideri Christos Christou, partisinin Kıbrıs'ta dördüncü siyasî güç olarak kendini kabul ettirmeyi başardığını söyledi.

 

Seçmenlerinin gönderdiği mesajı ve oynamak üzere oldukları rolün farkında olduğunu belirten Christou, partisinin vatandaşların sorunları ve ülkenin karşı karşıya olduğu meseleler üzerinde çalışmaya devam edeceği mesajını verdi. 

 

Oyların %2,04'ünü alan Achilleas Demetriades siyasette kalıcı olduğu mesajını vererek önümüzdeki pazar günü yapılacak ikinci turda iki adaydan hangisini destekleyeceğini perşembe günü açıklayacağını belirtti.

 

Adaylığının geleceği ve bir parti kurup kurmayacağı sorusuna Demetriades, ancak vatandaşlarla başlattığı diyaloğun devam etmesini ve toplumun ilerlemesine yardımcı olmasını umduğunun altını çizdi.

 

Oyların %1,59'unu alan Constantinos Christophides ise kendisine oy veren herkese teşekkür ederek bunun sadece bir başlangıç olduğunu ve hepsinin ilk adımı attığını sözlerine ekledi.

 

Oyların %1,33'ünü alan George Kolokasides ise Nikos Christodoulides ve Andreas Mavroyiannis'i bu akşamki başarılarından dolayı kutladı ve kendisini destekleyen herkese teşekkür etti. 

 

KHA/NST/MHY/2023

 

Kıbrıs Haber Ajansı