Mağusa Belediye Başkanı Simos İoannou, pazartesi sabahı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'ndan Mağusa konusunu Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Scholtz'a iletmesini istediğini belirtti.

Mağusa Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Christodoulides'in Brüksel'deki temasları hakkında kendisine ve Mağusa Belediye Meclisi heyetine bilgi verildiğini belirtti.

İoannou ayrıca, Mağusa Belediyesi heyetinin Cumhurbaşkanı'na, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ile Brüksel'deki temasları, Kıbrıs'taki büyükelçilerle temasları ve nisan ayında Pire'ye gerçekleştirilecek ziyaret hakkında bilgi verdiğini söyledi.

İoannou ayrıca, Avrupa Parlamentosu Dilekçe Komisyonu Başkanı Dolores Montserrat'ın ve Türkiye'den Sorumlu Raportör Nacho Sánchez Amor'un Kıbrıs'a yapacakları ziyaret hakkında Cumhurbaşkanı'nı bilgilendirdiğini ifade etti. Belediye Başkanı son olarak ABD'nin Kıbrıs'taki yeni Büyükelçisi ile görüşme talebinde bulunacağını da kaydederek, Cumhurbaşkanı'ndan Fransa Cumhurbaşkanı ve Almanya Başbakanı ile yapacağı görüşmelerde Mağusa konusuna temas etmesini talep etti.

KHA/ARM/NST/2023

Kıbrıs Haber Ajansı