Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, sabah saatlerinde Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

İki lider baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Von der Leyen, Kıbrıs üzerinden Gazze'ye insanî yardım için bir deniz koridoru oluşturma planıyla ilgili mevcut alt yapıyı incelemek üzere perşembe akşamından bu yana Kıbrıs'ı ziyaret ediyor.

Cumhurbaşkanı ve Avrupa Komisyonu Başkanı, deniz insanî koridorunun açılması bağlamında Gazze'ye insanî yardım ulaştırmak için mevcut alt yapıyı incelemek üzere Larnaka Limanı ile Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin (JRCC) tesislerini ziyaret edecekler. İki lider daha sonra açıklamalarda bulunacak.

Bu haftanın başlarında, Komisyon Başkanı, Cumhurbaşkanı Christodoulides ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Komisyon'un Gazze Şeridi'ne "Kıbrıs'ın deniz koridoru girişiminin uygulanmasını destekleyeceğini" açıklamıştı.

Perşembe gecesi, ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'ye yaptığı “Birliğin Durumu” konuşmasında, Gazze'de geçici bir iskele inşa etme niyetini açıkladı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı