Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides hükûmetin tüketicilerin yüksek yaşam maliyetiyle başa çıkmalarına yardımcı olmak için bir dizi denk ve hedefli önlem açıklayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Christodoulides perşembe günü yaptığı açıklamada, vatandaşların günlük yaşamını iyileştirmenin hükûmetin önceliği olduğunu kaydetti.

Nikos Christodoulides, ada çapında mahalle sosyal hizmet görevlisi kadrosunun genişletilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe katılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hükûmetin bugün Bakanlar Kurulu toplantısında yüksek hayat pahalılığı için alacağı önlemlerle ilgili bir soruya yanıtında, hükûmetin göreve geldiği günden beri sözlerle değil girişimlerle sadece bir önceliği bulunduğunu, bunun da vatandaşların günlük yaşamını iyileştirmek olduğunu söylediğini hatırlattı.

Bu kapsamda şimdiye kadar vatandaşların yararına açıkladığı önlemlere ve diğer girişimlere dikkat çeken Cumhurbaşkanı, bugün denk ve hedefli daha fazla önlem kararı alınacağını, yüksek yaşam maliyetiyle en fazla mücadele edip sıkıntılar yaşayan vatandaşların rahatlatılmasına çalışılacağını belirtti.

Hükûmetin sorumlu bir politika izlediğini, ülkeyi tehlikeye atabilecek politikalara yer vermediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Christodoulides, hayat pahalılığının yüksek olduğu gerçeğinin fazlasıyla farkında olduklarını, en yüksek maliyetlerin nerede yaşandığını, zorlukların nerede daha büyük olduğunu bildiklerini, bunları ancak izledikleri bütünsel bir yaklaşımla çözebileceklerini vurguladı.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı