Kıbrıs Merkez Bankası (KMB, CBC) Başkanı Konstantinos Herodotou, Kıbrıs'ta finansal okuryazarlığı teşvik etmek amacıyla Banka tarafından hazırlanan video serisinin ikincisinde, dijital finansal okuryazarlığın önemli faydalarına dikkat çekiyor.

Videoda Herodotou, dijital finansal okuryazarlığın, malî durumumuzu yönetirken pratik ve bilinçli kararlar almamıza yardımcı olduğunu belirtiyor. Ancak aynı zamanda, dijital işlemler yaparken özellikle dikkatli olmamız, kişisel verilerimizi ve şifrelerimizi korumamız ve yalnızca lisanslı sağlayıcıların güvenilir web sitelerini ve uygulamalarını kullanmamız gerektiğinin altını çiziyor.

KMB, Kıbrıs için koordine ettiği yıllık Küresel Para Haftası 2024 farkındalık kampanyası kapsamında, başta gençler olmak üzere halk arasında farkındalık yaratmayı ve finansal okuryazarlığı teşvik etmeyi amaçlayan eğitim videoları hazırladı. Videolar, bu yılın Küresel Para Haftası 2024 teması olan "Paranı Koru, Geleceğini Güvence Altına Al" temelinde tasarlandı.

KMB, yaptığı açıklamada medyayı, bu eğitim videolarını mümkün olan en geniş ölçüde tanıtarak ve teşvik ederek finansal okuryazarlık bilinci yoluyla vatandaşları koruma çabalarına aktif olarak katkıda bulunmaya çağırdı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı