Limasol Belediye Başkanı Nicos Nicolaides, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Limasol'a "EU Mission Label" sertifikasının verilmesinin 100 milyonlarca avroluk önemli bir finansmanın kapılarını açtığını söyledi.

Nicolaides, Limasol Belediyesinin Avrupa Komisyonu tarafından 23 kente "EU Mission Label" sertifikası verilmesi vesilesiyle düzenlediği etkinlikte, "Cities Mission" programının 2030 yılına kadar iklim nötre ulaşma planlarını ve bu hedefe ulaşmak için kamu ve özel finansmana erişimi kolaylaştırmayı amaçladığını memnuniyetle karşıladı.

Limasol Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre Nicolaides, "bu ödülle birlikte 2030 yılına kadar iklim-nötr ve akıllı bir kente yönelik strateji ve önerilerimiz resmen onaylanmış oldu ve kent ile vatandaşların yaşam kalitesini radikal bir şekilde yükseltecek projeler için 100 milyonlarca avroluk önemli bir finansmanın kapılarını açtı" dedi.

Etkinlik sırasında, Avrupa Komisyonu Şehir Misyonu Kurulu üyesi ve İklim Şehir Sözleşmeleri ve Misyon Etiketleri Grubu Başkanı Chrysi Nicolaides tarafından "Avrupa Şehir Misyonu şehirleri için Avrupa Birliği Misyon Etiketinin önemi ve sonraki adımlar" konulu bir sunum da yapıldı. Bunu "Limasol İklim Sözleşmesi" çalışma gruplarının koordinatörleri için bir tartışma ve ödül töreni izledi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı