Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, uyum politikasının Avrupa Birliği'nde dayanışmanın en açık ifadesi olduğunu vurguladı.

Cuma günü Brüksel'de sona erecek olan 9’uncu Uyum Politikası Forumu'na kısa bir video mesaj gönderen Avrupa Parlamentosu Başkanı, birlikte bir gelecek inşa etmenin ve eşitsizliklerden kurtulmanın toplumu ayağa kaldırmak için en iyi araç olduğunu ve yaratılan mikroekonomik faydaların çok büyük olduğunu belirtti.

AB Komisyonu İstihdam ve Sosyal Haklardan Sorumlu Komiseri Nicolas Schmit forumda yaptığı konuşmada uyum politikasının tüm Avrupa vatandaşlarına dokunduğunu söyledi ve en büyük miraslarından biri bugün bildiğimiz şekliyle uyum politikasının şekillendirilmesi olan Jacques Delors'a kısa bir süre önce veda ettiğimizi söyledi.

İklim krizi, Avrupa Birliği'ndeki popülizm ve yeşil geçiş gibi çeşitli zorluklardan bahseden Schmit, özellikle yeşil geçiş ve dijitalleşme için sürekli yatırıma ihtiyacımız olduğunu ifade etti.

Schmit bugün itici bir gücü, bizi birleştiren dayanışmayı kutladığımızı ve bu forumun, önümüzdeki tüm zorluklarla birlikte gelecekte uyum politikasını nasıl şekillendireceğimizi tartışırken önemli bir adım olduğunu söyledi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı