Ulusötesi grup sergisi "Islandic Parallels: Transformed Landscapes, From One Island to Another" (Ada Paralellikleri: Bir Adadan Diğerine Dönüşen Manzaralar), 30 Nisan - 30 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında Kuveyt'teki CAP Çağdaş Sanat Platformu'nda sergilenecek.

Duyuruda belirtildiği üzere, bu özel çağdaş sanat sergisi, Kıbrıs'ın Kuveyt Büyükelçisi Michalis Mavros'un himayesinde olup, Klitsa Antoniou (Kıbrıs) tarafından organize edildi ve küratörlüğünü Maria Fotiou (Kıbrıs) ile Giorgos Lazoglou (Kıbrıs) üstlendi. Eserleri sergilenecek sanatçılar ise; Rania Abulhasan (Kuveyt), Mohammed Alkouh (Kuveyt), Klitsa Antoniou (Kıbrıs), Konstantinou S. Konstantinou (Kıbrıs), Melita Kouta (Kıbrıs), Panagioti Doukanaris (Kıbrıs), Nikos Filippou (Kıbrıs), Mohammad Sharaf (Kuveyt), Lefteri Tapa (Kıbrıs), Marias Trillidou (Kıbrıs) ve Marilena Zakhaiou (Kıbrıs) olacak.

"Ada Paralellikleri" sergisinin, etimolojisinin Modern Yunanca'da “filakio” olarak kullanılan, Eski Yunanca’daki "fylakion < filatto" kelimesinden geldiğine inanılan Failaka (Kuveyt) Adası’na odaklanarak Kıbrıs ve Kuveyt arasındaki tarihi, kültürel ve çevresel paralellikleri gündeme getirdiği belirtiliyor. Hem Failaka hem de Kıbrıs, önemli stratejik ve ticari öneme sahip kültürler arası oluşumun mirasçılarıdır. Her iki yer de yüzyıllar boyunca buralarda yaşayan farklı medeniyetlerden ve kültürlerden etkilenmiştir.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı