Bugün ülke genelinde, Kaza Özerk Yönetim Örgütleri Meclis Başkanlıkları, Belediye Başkanlıkları, Belediye Başkan Yardımcılıkları, Belediye Meclis Üyelikleri ve Okul Yönetim Kurulu Üyelikleri için toplam 3.232 adaylık başvurusu yapıldı.

Seçim Kurulu Başkanı, sabah 08.30'dan öğlen 12.30'a kadar Kaza Özerk Yönetim Kuruluşları Başkanları, Belediye Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Okul Yönetim Kurulu Üyeleri için adaylıkların Seçim Görevlilerine teslim edildiğini ve tüm sürecin herhangi bir sorun yaşanmadan sorunsuz bir şekilde ilerlediğini açıkladı.

Kıbrıs'ın 29 özgür ve işgal altındaki belediyesinde, Kaza Yönetim Konseyi Başkanlıkları için 13, Belediye Başkanlığı için 82, Belediye Başkan Yardımcılığı için 257, Belediye Meclis Üyeliği için 2.190 ve Okul Yönetim Kurulu Üyeliği için 690 olmak üzere ülke genelinde toplam 3.232 adaylık başvurusu teslim alındı.

Mevcut seçim mevzuatı hükümleri uyarınca, adaylık başvurusu için son tarihin sona ermesinden itibaren 26 Nisan 2024 Cuma günü saat 12.30'a kadar 24 saatlik bir süre, ilgili Kanunlarda belirtilen nedenlerle herhangi bir adaylığa itirazların sunulması için tanındı.

İtirazlar, ilgili Seçim Komiserlerine yapılabilir.

Belirtildiği üzere, itirazların yapılması hâlinde, adaylıkların sonuçlandırılabilmesi ve oy pusulalarının basılması sürecinin başlayabilmesi için bu itirazlar Seçim Kurulu yetkilileri tarafından mümkün olan en kısa sürede değerlendirilecek ve karara bağlanacak.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı