Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Georgeos Papanastasiou, Economist'in cuma günü gerçekleştireceği 5’inci New York- Doğu Akdeniz İş Zirvesi'ne katılmak üzere New York'ta bulunuyor ve aralarında ABD'nin Enerji Kaynaklarından Sorumlu Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Geoffrey Pyatt'ın da bulunduğu bir dizi görüşme gerçekleştirecek.

Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Papanastasiou'nun aralarında The New York Times, The Wall Street Journal ve Forbes'un da bulunduğu ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarına röportajlar vereceği belirtildi.

Papanastasiou'nun temasları perşembe günü, Kıbrıs-Amerikan Ticaret Odası ve Amerika Kıbrıs Federasyonu liderleriyle bir araya gelerek başladı.

Bakan, cuma günü, Economist İş Zirvesi'nde iki panele katılacak, bunlardan ilki Kıbrıs ve Yunanistan'daki iş fırsatlarına odaklanacak ("İş girişimleri yoluyla refah ve büyüme için umut verici bir anlatı") ve Kıbrıs’ın uluslararası bir iş merkezi olarak rekabet avantajlarının yanı sıra belirli sektörlerde yaratılan yatırım fırsatlarını sunacak. Bakan ardından Yunanistan Kalkınma Bakanı Konstantinos Skrekas'ın da katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı