Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Marios Hartsiotis, Hope For Children (Çocuklar İçin Umut) Çocuk Evi'nin özel olarak tasarlanmış binasından çok etkilendiğini söyledi.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Hartsiotis, cuma günü, "VOICE" konseyinin eski başkanı Anastasia Papadopoulou ve Apostolos Loukas Kolossios Lisesi'nden bir grup öğrencinin eşliğinde, öğretmen-sanatçı Poppi Nikolaou ile birlikte Hope For Children’ı ziyaret etti.

Hartsiotis'e tesisler gezdirildi ve burada görevliler tarafından çalışma şekli, işlenen konular ve ilgilendikleri çocuk vakaları hakkında bilgi verilirken, Bakan da öğrencilerle çocuk istismarı konularında konuşma fırsatı buldu ve "Önce siz sessizliğinizi bozun" diyerek onları cesaretlendirdi.

Bakan, küçükler için samimi ve güvenli bir ortam yaratmayı amaçlayan, aynı zamanda aileyi de destekleyen özel olarak tasarlanmış alanlardan etkilendiğini söyledi.

Açıklamada son olarak Hope for Children Çocuk Evi'nin çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarını çocuk dostu bir ortamda ele aldığı ve çok disiplinli bir yaklaşımla çocuğun güvenliğini, korunmasını ve esenliğini sağladığı kaydedildi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı