Kıbrıs judo takımı, Zagreb'de düzenlenen 2024 Avrupa Judo Şampiyonası'nda elde ettiği bir beşincilik ve iki dokuzunculukla göz doldurdular

Kıbrıs Judo Federasyonunun açıklamasına göre, şampiyonanın ilk gününde Sofia Asvesta finale yükselerek tarihi bir başarıya imza attı. Asvesta, böyle büyük bir organizasyonda madalya mücadelesi veren ilk Kıbrıslı judocu oldu. Madalya kazanmasa da beşincilikle yetinmek zorunda kalan Asvesta, bu önemli başarısından memnun olduğunu ancak Paris Olimpiyatları'na katılma hedefinden de vazgeçmediğini belirtti.

Şampiyonanın ilerleyen günlerinde, Odysseas Georgakis ve Yiannis Antoniou nefes kesen müsabakalarda iki dokuzunculuk elde ederek başarı çıtasını yükselttiler. Petros Christodoulides, Giorgos Balartzisvili ve Zanet Michailidou ise erken elenmelerine rağmen mücadeleci ruhlarını ortaya koyarak olimpiyatlara katılma umutlarını canlı tuttular.

Kıbrıs judo takımı, önümüzdeki dönemde üç önemli turnuvaya daha katılacak: 3 Mayıs 2024'te Duşanbe Grand Slam 2024, 10 Mayıs 2024'te Qazaqstan Barysy Grand Slam 2024 ve son olarak 19 Mayıs 2024'te Abu Dhabi Dünya Şampiyonası Büyükler 2024 Bireysel. Bu turnuvalarda elde edilecek başarılar, 2003 yılında Avrupa Şampiyonası'nda ilk 8'e kalarak 2004 Atina Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanan Christodoulos Christodoulides'in ardından yeni bir ilke imza atılmasını sağlayabilir.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı