Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Müsteşar Marina Hadjimanoli, geçtiğimiz hafta Çin'in Guangzhou kentinde denizcilik sektörünün önde gelen temsilcileri ve yetkililerle bir araya geldi. Bu kapsamda denizcilik şirketlerinin yöneticileri, gemi brokerleri, finans kuruluşları ve yerel yetkililerle görüşmeler gerçekleştirildi.

Hadjimanoli, 25-27 Nisan tarihleri arasında Guangzhou'da bulundu ve bu süre zarfında Schoeller Holdings şirketler grubuna ait AAL Shipping'in yeni inşa edilen 'AAL Limassol' adlı kargo gemisinin isim verme törenine katıldı. Geminin "en yüksek standartlara ve modern çevresel özelliklere uygun olarak inşa edildiği ve Kıbrıs Gemi Siciline kaydedileceği" vurgulandı.

Hadjimanoli, geminin isim verme töreninde yaptığı konuşmada, Heinrich Schoeller'e "Kıbrıs denizciliğinin gelişimine sunduğu sürekli destek ve katkılarından dolayı" teşekkür etti. Ayrıca, yerel denizcilik topluluğuna gemilerin Kıbrıs bayrağı altında tescil edilmesinin avantajları ve sağladığı hizmetler hakkında bilgi verdi.

Etkinliklerin ardından Denizcilik Müsteşarı, denizcilik şirketlerinin yöneticileri, gemi brokerleri, finans kuruluşları ve Guangzhou eyalet yönetiminin yerel yetkilileriyle bir araya gelerek sektörle ilgili görüş alışverişinde bulundu. "Dünyanın en büyük kuru yük gemisi yönetim şirketi" olan COSCO Shipping Bulk Başkanı ile de ikili bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede, şirket filosundaki gemilerin Kıbrıs Gemi Siciline kaydedilme olasılıkları ele alındı.

Denizcilik Müsteşarı Hadjimanoli'ye Guangzhou ziyaretinde Kıbrıs'ın Çin Büyükelçisi Frances-Galatia Lanitou Williams eşlik etti.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı