Baf Deniz Kulübü sporcusu Aleksey Kalistratov ve Girne Deniz Kulübü sporcusu Carmen Machariotou, Kıbrıs Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Olimpik Mesafe Kıbrıs Şampiyonası olan 9. Paphos Triatlonu etkinliğinde üst üste ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşadılar.

9. Paphos Triatlonu'nun organizatörlerinden Activate Cyprus tarafından yapılan açıklamaya göre, dün düzenlenen yarışa yaklaşık 200 sporcu katıldı.

Kıbrıs Şampiyonu olan Kalistratov'un ardından, Girne Deniz Kulübü'nden Panagiotis Antoniou ikinci olurken, Keravnos Strovolou sporcusu Andreas Yiafas ise podyumun üçüncü basamağında yer aldı.

Kadınlar kategorisinde ise Girne Deniz Kulübü'nden Antonia Sofokleous ikinci, Keravnos Strovolou'dan Annelise Sparsis ise üçüncü sırayı elde etti.

Olimpik mesafedeki OPEN kategorisinde erkeklerde Ilnur Zakarin, kadınlarda Mariya Malyseva birinci olurken, takım kategorisinde Banana Team zafere ulaştı. Sprint mesafesinde erkeklerde Mikita Hryhoryeu, kadınlarda Anastasia Abrosimova zirvede yer alırken, takım kategorisinde ise Stiched Together birinci oldu.

Kazanan sporculara madalyaları pazar günü öğleden sonra, Kato Pafos'taki Alykes Plajı'nda düzenlenen törenle takdim edildi.

Activate Cyprus ve Pafos Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen yarışın detaylı sonuçlarına www.activatecyprus.com/the-pafos-triathlon adresinden ulaşılabilir.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı