Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, salı günü yaptığı açıklamada devletin hiçbir şekilde şantaja boyun eğmeyeceğini vurgulayarak, Larnaka limanıyla ilgili yaşanan sorunlara çözüm bulmak için çalıştıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Christodoulides ayrıca, karşılaşılan zorluklarla mücadele etmek için görevlerinin başında olduklarını ve bu zorlukların üstesinden gelmenin, hükûmetin vatandaşların günlük yaşamlarını iyileştirme yönündeki birinci ve en temel önceliği olduğunu belirtti.

"Tasos Markou" kampını ziyareti sırasında, liman ve Larnaka marinasındaki çalışmaların yanı sıra, "sözleşmenin temel şartlarına uymayan" havalimanları konsorsiyumu ve "henüz 120 Çinli işçinin gelmediği" Vassiliko’daki terminal hakkında sorulan bir soruya Cumhurbaşkanı, bunların hükûmetin öncelikli gündem maddeleri arasında olduğunu söyledi.

Havalimanı konusunda, "görüşmeler ve müzakereler devam ediyor ve olumlu bir sonuç çıkacağından eminim" diyen Christodoulides, ne yazık ki liman konusunda işlerin aynı şekilde olumlu ilerlemediğini belirtti.

"Devlet hiçbir kişi veya kuruluş tarafından şantaja maruz bırakılamaz. Larnaka Belediye Başkanı ile de iletişim hâlindeyiz ve bir çözüm bulmak için çaba gösteriyoruz. Limanın bu şekilde geliştirilmesini istiyoruz ve bunun gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Dolayısıyla, iki konunun birbiriyle bağlantılı olduğunu düşünmüyorum" yanıtını veren Cumhurbaşkanı Doğal Gaz Terminali ile ilgili olarak ise karadaki çalışmalarda ve gemi ile yüzer ünite konusunda ilerleme kaydedildiğini, ancak iskeleyle ilgili bir sorun yaşandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Enerji Bakanı ile önceki gün iki saatlik bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, "bu konuyu da görüştük. Bu türden günlük zorluklarla mücadele etmek için buradayız. Bu zorlukların üstesinden gelmek, hükûmetin birinci ve en temel önceliği olan vatandaşların günlük yaşamlarını iyileştirmeye katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı