9 Haziran 2024 seçimleri adaylık sürecinin pazartesi günü tamamlanması dolayısıyla İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Elikkos Elia’dan sağlanan verilere göre, seçimlerde 3.227 pozisyon için toplam 7.280 aday ilgi gösterdi.

Dr. Elia'ya göre, Avrupa Parlamentosu ve yerel yönetim seçimleri için Yerel Yönetim Bölge Teşkilatları (EOA) Başkanları, Belediye Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Kurulu Üyeleri, Muhtalık ve Aza Meclisleri üyeleri  olmak üzere 3.227 pozisyon için toplam 7.280 aday yarışacak.

Seçimlerde 706 bin 534 kişinin oy kullanma hakkı bulunuyor.

Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartına sahip 837 Kıbrıslı Türk dâhil hükûmetin kontrolündeki bölgelerde adresi olan 568.608 Kıbrıslı seçmenin, tüm ulusal seçimlere katılma hakkı veren daimî seçmen kütüğünde kaydı yer alıyor.

Dr Elia'ya göre, 1 Mayıs 2024'ten itibaren "Ti Psifizo" (Neye Oy Veriyorum) adlı elektronik hizmete selection.gov.cy web sitesine ulaşılabilecek.

Bu hizmet aracılığıyla vatandaşlar hangi seçimde oy kullanabileceklerini öğrenebilecekler. Bilgiler Yunanca, Türkçe ve İngilizce olarak yer alacak.

10 Mayıs 2024'te seçmenlerin hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecekleri Yunanca, Türkçe ve İngilizce dillerinde “Nerede Oy Kullanacağım” hizmeti devreye girecek.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı