Sağlık Bakanı Michael Damianos ve Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, pazartesi günü organ nakli konusunda iş birliğini ele aldılar.

Görüşmede, iki anlaşma imzalanarak organ nakli alanında iş birliğinin gözden geçirilmesi, iki ülke arasında 1987 yılından bu yana yürürlükte olan ilaçlar ve doktorların uzmanlıklarına ilişkin devletler anlaşmanın değiştirilmesi tartışıldı.

Görüşmeye Yunanistan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Marios Themistocleous da katıldı.

Basın ve Enformasyon Dairesi PIO’nun haberine göre Bakan Damianos görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs ve Yunanistan arasında sağlık sektöründe iş birliğinin mükemmel olduğunu, uzun yıllardan beri devam ettiğini söyledi.

Damianos, Yunanistan'a sağlıkta Kıbrıs'a verdiği destekten dolayı teşekkür etti; bunun daha da güçleneceğine olan güvenini belirtti.

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis ise son yıllarda gerçekleştirilen ülkenin sağlık sistemindeki reformlar hakkında Yunanistan'ın Kıbrıs’tan öğreneceği birçok şey olduğunu ifade etti; “Yunanistan Cumhuriyeti ve Kıbrıs Cumhuriyeti tek yüreği olan iki ayrı ülkedir” dedi.

Yunanistan’ın Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Marios Themistocleous ise yaptığı açıklamada, amacın Yunanistan ve Kıbrıs arasında her iki ülke vatandaşlarına fayda sağlayacak tüm sektörlerdeki iş birliğini güçlendirmek olduğunu bildirdi.

PIO’nun haberinde, iki bakanın hem organ nakilleri hem de tıbbi uzmanlıkların tanınması konusunda ikili iş birliğinin genişletilmesi konusunu da görüştüğü, iki ülke arasında sağlık sektöründe iyi iş birliğinin gelecekte de devam edeceğine olan güvenlerini ifade ettikleri kaydedildi.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı