Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, perşembe günü Polonya'ya iki günlük resmî bir ziyarete başlıyor.

Cumhurbaşkanı, eşi Philippa Karsera Christodoulides'le birlikte Varşova'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmî törenle karşılanacak.

Nikos Christodoulides, Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ile önce baş başa görüşecek; daha sonra heyetler arası kapsamlı görüşmelere geçilecek.

Heyetlerin görüşmelerinden sonra iki ülke arasında spor alanında bir mutabakat zaptı imzalanacak; ardından iki Cumhurbaşkanı medyaya açıklamalarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Christodoulides Polonya Başbakanı Donald Tusk ile çalışma yemeğine katılacak, öğleden sonra ise Parlamento Başkanı Szymon Hołownia ile görüşecek.

Nikos Christodoulides, eşi ve heyet üyeleri, Cumhurbaşkanı Duda'nın ev sahipliği yapacağı resmî akşam yemeğine katılacak.

Cumhurbaşkanı 24 Mayıs Cuma günü Kıbrıs heyetinin Jagiellonian Üniversitesini ziyaret edeceği Krakow'a gidecek. Cumhurbaşkanı Christodoulides burada Üniversite Rektörü ile görüşerek öğrencilere bir konuşma yapacak.

Konuşmanın ardından üniversitenin müzesi gezilecek.

Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides ve beraberindekiler, Krakow’un tarihi merkezine giderek Wawel Kalesi'ni ziyaret edecekler, öğle saatlerinde Küçük Polonya Valisi ile çalışma yemeğine katılacaklar.

Cumhurbaşkanına burada Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Marilena Raouna, Hükûmet Sözcüsü Yardımcısı Yiannis Antoniou ve diğer yetkililer eşlik edecekler.

Kıbrıs heyeti cuma akşamı adaya dönecek.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı