Kültür Bakanı Müsteşarı Dr. Vasiliki Kassianidou, 22 Mayıs Çarşamba günü Kıbrıs Tiyatro Haftası'nın açılış töreninde konuşma yaptı; Kültür Bakanlığı Müsteşarlığının bu yılki etkinliğin ortak organizatörlerinden biri olmasının memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

 

Kıbrıs Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ve Uluslararası Tiyatro Enstitüsü Kıbrıs Merkezi tarafından, Yunanistan'ın başkentindeki Kıbrıs Evi'nin desteğiyle ortaklaşa düzenlen Kıbrıs Tiyatro Haftası 22-26 Mayıs tarihleri arasında Atina'da Ulusal Tiyatro'da sahnelenecek oyunlarla kutlanacak.

 

Kültür Bakanı Müsteşarı konuşmasında, bu girişimin Kıbrıs'taki tiyatro eserlerinin ülkenin dar coğrafi sınırları dışında görünürlüğünü teşvik etmek ve geliştirmek için sistematik bir çaba olduğunu belirtti.

 

Kassianidou, Kıbrıs'ın çağdaş sanatsal yaratıcılığı ve uluslararası sanat ortamı arasında kültürel alışveriş, diyalog ve iletişim kanalları kurmayı hedeflediklerini kaydetti; Kültür Bakanlığı'nın sistematik kültürel diplomasi girişimleriyle Kıbrıs'ın sanatsal yaratıcılığının tüm sektörlerinin dışa dönüklüğünü artırmayı hedeflediğinin altını çizdi.

 

KHA/MG/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı