Hukuk Komiserliği Ofisi temsilcileri, Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanı Belçika tarafından bu ayın başlarında Brüksel’de, Palais des des'te düzenlenen Avrupa'daki sanatçıların çalışma koşulları semineri başlıklı seminere katıldı.

Yapılan resmî basın açıklamasında, seminerin sanatçıların çalışma koşullarına ilişkin son yasal ve kurumsal girişimlere odaklandığı belirtildi.

Seminerde, kültür ve yaratıcı sektördeki sanatçıların ve çalışanların mesleki ve sosyal statülerine ilişkin Avrupa Birliği çerçevesi incelendi.

Sanatçıların çalışma koşulları seminerinde, İrlanda, İspanya ve Belçika'nın, statüsünü güçlendirmeye hem de genel çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik girişimlerine odaklanıldı; sanatçının Avrupa'daki durumu incelendi.

Seminerde, kültür ve yaratıcı sektörlerde uygulanan adil uygulamalar anlatılarak, kültür ve yaratıcı sektörlerde toplumsal cinsiyet eşitliği de vurgulandı.

Brüksel’deki seminerde Hukuk Komiserliği Ofisi temsilcileri, Avrupa Birliği'nin çeşitli üye ülkelerindeki karar vericilerin yanı sıra Avrupa Birliği kurumlarının temsilcileriyle de görüşerek sanatçının statüsünün geliştirilmesine yönelik iyi uygulamalardan da yararlandılar.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı