Meclis Başkanı Annita Demetriou, perşembe günü Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Destek Genel Müdürü Marios Nava'ya Kıbrıs için yaptığı çalışmalardan dolayı minnettarlığını ifade etti. Nava, İstihdam Genel Müdürlüğüne geçiyor. Nava'nın portföyünde Kıbrıs Türk topluluğuna yönelik destek önlemleri de bulunuyordu.

Görüşmelerinin başlangıcında yaptığı açıklamalarda Demetriou, Nava'nın bu süre zarfındaki çalışmalarından dolayı minnettarlığını dile getirerek yeni görevinde başarılar diledi.

Demetriou, Nava ile aynı görüşleri paylaştıklarını ve özellikle bu dönemde barış, istikrar ve refaha yatırım yapmanın gerekliliğini vurguladı. Kıbrıs'ın, Nava'nın başardığı çalışmalar ve adanın yeniden birleşmesine ve Kıbrıs sorununun çözümüne verdiği destek için minnettarlığını ifade etti.

Nava ise son dört yılda Kıbrıs'ta gerçekleştirilen birçok önemli projeden bahsetti. En büyük çabalardan birinin, kapsamlı bir programın parçası olarak 4.000 Türkçe konuşan çalışanın Yunanca ve İngilizce eğitim alması olduğunu belirtti.

Nava, son dört yılda geçmişe kıyasla birçok şeyin başarıldığını ve ilerlemenin Hellim/Halloumi peyniri, yeşil hat ticareti için tek durak noktası gibi konularda ve yeşil hat ticareti hacmindeki artışta görülebilir olduğunu söyledi.

Ayrıca, Avrupa Sosyal Fonu çerçevesinde Kıbrıs ile iş birliğinin devam edeceğini belirtti.

Demetriou, Nava'ya Meclis'in sembolü olan güneş motifli bir hatıra hediyesi sundu ve bunun, başarılabilecekler konusunda iyimserliği simgelediğini ifade etti.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı