Yunanistan Başbakanı, Yunanistan Parlamentosu Başkanı ve diğer birçok devlet ve yerel yetkilinin katılımıyla Vitsas Epirus'ta gerçekleştirilen Zagori'nin UNESCO Dünya Mirası Listesine kaydedilmesi kutlamalarına cumartesi günü Yunanistan Kültür ve Spor Bakanı Dr. Lina Mendoni'nin daveti üzerine Kültür Bakanlığı Müsteşarı Dr. Vasiliki Kassianidou da katıldı.

Müsteşarlıktan yapılan açıklamaya göre, kutlamalarda UNESCO Dünya Mirası Merkezi Direktörü Lazare Eloundou Assomo ve Uluslararası Doğal Hayatı Koruma Birliği (IUCN) Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi Direktörü Boris Erg de hazır bulundular.

Yunanistan'ın bu büyük başarısını memnuniyetle karşılayan Kassianidou, mevkidaşını ve Yunanistan Kültür Bakanlığını, Yunanistan'ın UNESCO Daimî Delegasyonunu, Epir Bölgesi ve Zagori Belediyesinden tüm ekibi tebrik ederek, bir ekip ve koordineli bir çabayla Zagori Kültürel Peyzajını UNESCO Dünya Mirası Listesine kaydettirmeyi başardıklarını söyledi. İlk kez Yunanistan'a ait bir kültürel peyzajın bu listede yer almasının büyük önem taşıdığını da belirten Kassianidou, "Yunan kültürünün oluşumunda antik kültürün yanı sıra yeni kültürel mirasın da önemini vurguladı.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı