Kıbrıs Yatırım Fonları Birliği'nin (CIFA) yıllık Genel Kurul toplantısında konuşan Maliye Bakanı Konstantinos Petrides, Kıbrıs'taki yatırım fonları sektörünün Orta Doğu veya Asya ülkelerinden Avrupa'ya yatırım taşıyan köprü haline gelebileceği mesajını verdi.

“Bu sektör, şimdiye kadar bildiklerimizi değiştirmeye başlayacak yeni bir ekonomik döneme girdiğimizi düşünürsek özel önem arz ediyor” görüşünde olan Petrides, CIFA'nın Kıbrıs'taki fon varlıklarının 2021 sonunda 11,6 milyar avrodan 25 milyar avroya ulaşması yönündeki orta vadeli hedefe atıfta bulundu.

Son yıllardaki refahın ucuz enerjiye dayandığını hatırlatan Petrides, “yeşil geçişin bir meydan okuma ve bahis anlamına geldiği yeni bir döneme giriyoruz” dedi.

Yetkili, yeşil geçişin milyarlarca avroluk finansman gerektirdiğini ve “özel sektörden çok sayıda yatırıma ihtiyaç duyulduğunu” kaydetti.

Maliye Bakanı konuşması çerçevesinde Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) fonlarıyla hükûmetin “yılsonuna kadar piyasalara çıkmak” için yeşil tahvil çabalarına da değindi.

Maliye Bakanı, 10 yıl önce varlıkları 1 milyar avro olan yatırım fonları sektörünün bugün yaklaşık 12 milyar avroya ulaşarak, Kıbrıs ekonomisine büyük katkı sağladığını vurguladı.

 

KHΑ/NST/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı